Combineren is een Must

27 november 2014, 07:15 | Jeroen

Met regelmaat struin ik door Amsterdam opzoek naar onvergetelijke modetrends. Daarbij laat ik conceptstores, tweedehands boetieks en fijne koffiespots natuurlijk niet aan me voorbij schieten.

Nu het eindelijk wat kouder wordt, zijn lagen over elkaar heen dragen meer dan een must! Toch komt het regelmatig voor dat de plank wordt misgeslagen omdat ‘iets’ ontbreekt aan het totale plaatje.

Combineren is dus helemaal niet zo vanzelfsprekend als ik dacht. Nee, het geheim van iedere garderobe zit ‘m niet in een collectie unieke mode must-haves, maar in de manier waarop verschillende kledingstukken met elkaar worden gecombineerd. Combineren a la 2014 is een must en moeilijk is het echt niet!

Een goed begin…

First things first! Krab jezelf achter je oor en vraag jezelf af welke stijl jij uit wilt stralen. Is dat bohemian, casual, klassiek of romantisch misschien? Met een lijstje uiteenlopende kledingstijlen in je hoofd is een zoektocht naar items opeens een stuk makkelijker. Wel eens gedacht om twee uiterste stijlen met elkaar te combineren? Het zal je verbazen hoe leuk dit wel niet staat!

Copy-Customize-Paste…

Dat we worden gespamd met modemagazines en websites is een feit. Maar wordt het niet hoog tijd om daar onze inspiratie uit te halen? Kopieer niet, maar geef een nieuwe twist aan een al bestaande look met je huidige collectie items!

Back to basic

Grijp een (favoriet) kledingstuk uit je garderobe en neem dat als uitgangspunt voor verschillende onvergetelijke outfits. Het lijkt onbegonnen werk, maar met een beetje inspiratie uit verschillende modebladen is het niet moeilijk om met een high waist jeans of oversized blazer tig combi’s te maken waar jij in gezien wilt worden.

Shape it!

Hou je van baggy? Maak het dan niet te bont door een wijde broek met daarop een wijd shirt te dragen. Kies daarentegen voor een wijd vallende top of jasje en combineer dat met een strakke jeans. Of draag een baggy broek en combineer dat met een sluitend jasje of shirtje. Zorg er in ieder geval voor dat je figuur niet geheel wegvalt in je outfit.

Mix and Match

Naast verschillende kleuren, barst jouw garderobe van verschillende materialen. Let erop dat je de juiste stoffen met elkaar combineert. Leer op leer is wellicht geen goed idee, maar spijker op spijker klinkt niet verkeerd. Ga je all the way? Dan zijn verschillende prints op elkaar echt wel OK!

Met deze 5 simpele tips sta je voor je het weet met een grote glimlach voor de spiegel, klaar om gezien te worden!

Bron: Stylight



Share |

Gerelateerde artikelen