Kerst met een jasje?

22 december 2014, 20:27 | Jeroen

Nog een aantal nachtjes slapen en dan mogen we eraan geloven: kerst! Voor sommige een periode om naar uit te kijken, terwijl andere toch sterk de rillingen krijgen zodra het woord kerst valt.

Hoe je ’t wendt of keert, uiteindelijk hijs je je tijdens de kerstdagen erg graag in een gelikt pakje. Reden genoeg om nog snel de stad in te gaan en een zoektocht te starten naar dat ene kerstjurkje. Een jurkje dat niet alleen trendy is, maar na een x aantal tafelgangen nog steeds netjes afkleedt.

Wat de zoektocht nog lastiger maakt, zijn het aantal mouwloze jurkjes dat in de winkels hangt en het beperkte aantal items waarmee je je mode-verantwoord warmer aankleedt. Om de een of andere reden slaag ik er gek genoeg niet in om een passend item te vinden dat het totale plaatje afmaakt: een bolero is not done, een sjaal zou kunnen, een jasje haalt het model eruit en verdoezeld bovendien het prachtige design van de jurk. Met andere woorden, hoe pakken we dit slim aan?

SCHUIF BOLERO’S, SJAALS EN JASJES AAN DE KANT

Door het ruime assortiment mouwloze jurkjes wordt je geneigd een van deze modellen uit de rekken te trekken. Het lijkt erop alsof je door de bomen het bos niet meer ziet. Wel eens gedacht aan een jurkje met opvallende mouwen? Kijk iets verder dan het eerste beste kledingrek en ontdek een verscheidenheid aan mogelijke kanshebbers. Naast mainstream winkels, zoals Zara, zijn vintage winkels een absolute aanrader om een bezoek aan te brengen. Door het dragen van slechts een lap stof, vermijden we een eeuwigdurende kledingcrisis en laten we onze bolero’s, sjaals en jasjes mooi voor wat ze zijn tijdens de feestdagen.

TRENDS KORT OP EEN RIJTJE

Romantisch, magisch en sprookjesachtig zijn de huidige trends. De mode uit zich in dierenprints, sprookjesachtige landschappen, romantische kleuren, maar ook prinsessenjurken. Heel romantisch en bovendien erg draagbaar, vooral als je er WOL en TWEED bij haalt (ongetwijfeld andere stoffen dan je voorheen hebt gedragen naar een kerstdiner). Een bloem om je nek, een klein glittertje hier of daar en klaar ben je om aan een prachtige gedekte tafel plaats te nemen!

Bron: Stylight



Share |

Gerelateerde artikelen