Hoe sporty ben jij?

12 februari 2015, 20:42 | Jeroen

Afhankelijk van je smaak zijn er 1000 en 1 trends waar jij gehoor aan kunt geven: bolhoedjes, blokhakken, denim, IT-bags, rainbow of de nonchi sporty look. Typisch genoeg duikt deze laatste trend elk seizoen weer op en is zogezegd getransformeerd tot absolute lifestyle.

Sportieve outfits draag je tegenwoordig gerust buiten de muren van de fitness. Naast een stel standaard basics of classy (vintage) eyecatchers, is iedere garderobe namelijk voorzien van een select aantal sportieve uitrustingen. Niemand duikt er meer voor weg en waarom zou je?! De sporty look is makkelijk te creëren en ziet er effortless uit; je kan de look zo sportief maken als jij wilt.

Dat we niet vies zijn van een lapje surfstof of trainingspak met opvallende print, bewees Alexander Wang kort geleden met de presentatie van zijn sportieve capsulecollectie in samenwerking met H&M. Naast Alexander Wang, lanceren andere grote designers stuk voor stuk een gewilde collectie sportkleding. Sport ontwikkelt zich en daar profiteert menig designer van: weg van de pure sportomgeving van competitie en winnen, naar de veel bredere context van lifestyle.

Met het oog op 2015 en een rijtje cliché voornemens, mogen een aantal sporty items niet ontbreken in jouw kast. Zoeken naar een geschikt item is niet moeilijk meer, want in veel winkels is er vind je naast een jeanstafel, een sectie super sporty looks. Sportieve kledingcombinaties zijn een must en daar doe jij echt wel aan mee! Daarom hebben wij de leukste sportieve items voor jouw op een rijtje gezet!

Baseball Cap – het was even wennen, maar inmiddels worden op zowel de runway als op straat een variatie aan stijlvolle caps gespot. De old school cap combineer je perfect met een jeans of jurkje en een stel hoge hakken eronder.

Jurkje – de meest makkelijke look, die door meisjes-meisjes en stoere vrouwen kan worden gedragen is het sportieve jurkje. Deze kan namelijk met hakken en sneakers worden gecombineerd, met los haar of strak naar achter, met sieraden of juist clean.

Schoenen – met een paar goed sneakers, zoals Nikes, creëer je al snel een relaxte look. Het sportieve element is slechts een accent in je look en mag je silhouet niet domineren. Sportschoenen kunnen, maar draag ze buiten de sportschool of op een jeans met blazer.

Sokken – als je écht de trend wil dragen en het durft, dan draag je een paar sportieve sokken in je sneakers, die kan je hoog dragen of naar beneden duwen.

Bron: Stylight



Share |

Gerelateerde artikelen