ZUBB tipt: Spek & Bonen Festival

11 augustus 2015, 10:20 | Jeroen

Vanaf aanstaande donderdag 16.00 uur tot en met zondag 23.00 uur is P3 van de Utrechtse Jaarbeurs het culinaire domein van Spek & Bonen Festival. Tijdens de eerste editie pakt de organisatie uit met een veelzijdig programma en een klein legertje aan gelauwerde food trucks en street food stands, die in een fijnzinnige setting duizenden bezoekers per dag voorzien van heerlijk eten, toffe muziek en een avontuurlijk kinderprogramma.

Food!!

Van couscous tot friet, en van aubergines tot kreeft, op Spek & Bonen Festival kunnen bezoekers straks bij 20 verschillende food trucks terecht. Een van die 20 is het popup restaurant van Stan&Co. Zij hebben speciaal voor Spek & Bonen Festival alle registers open getrokken en een driegangendiner bedacht dat met een drankenarrangement vergezeld kan worden. Een andere opvallende verschijning is Stacks. Zij pakken uit met meerdere foodtrucks, een flink terras en een stoere uitklapbare buitenkeuken, compleet met BBQ’s en smokers.

Tot slot nog speciale aandacht voor VAN VER. Deze Amsterdammers werken met buitenlandse koks die een taalbarrière ondervinden en daardoor lastig aan werk in Nederland kunnen komen. VAN VER helpt ze hierbij, dus eigenlijk sla je hier twee vliegen in een klap: terwijl je een hapje bij ze eet help je buitenlandse koks in Nederland met hun integratie. Natuurlijk blijft het hier niet bij. Tijdens Spek & Bonen Festival vind je 20 verschillende food trucks met een uiteenlopend aanbod dus er is voor ieder wat wils.

Spek & Bonen Cafe:

Een speciale plek op het terrein is Spek & Bonen Cafe. Op dit terras drink je fijne speciaalbieren van Duvel Moortgat, mooie wijnen van Vindépendant en heerlijke ciders van het Ciderhuis uit echte glazen, en heb je een mooi uitzicht over het festivalterrein. Speciaal voor alle fijnproevers onder ons!

EKKO & Pablo Discobar:

Iedere dag van Spek & Bonen Festival word je ook getrakteerd op DJ’s en bands op het podium van Spek & Bonen Festival dat gehost wordt door Pablo Discobar en Poppodium EKKO. Je vindt er onder andere Beans & Fatback, Falco Benz, Gallowstreet, Hausmagger en The Baboons. Op de website van Spek & Bonen Festival vind je het hele programma terug.

Professor Loep

Voor kinderen is ook genoeg te doen en te beleven op Spek & Bonen Festival. Zo organiseert Professor Loep iedere dag leuke activiteiten voor kinderen zoals limonade maken, robots en race-auto’s bouwen, timmeren of gewoon ouderwets tekenen en kleuren. Om het af te maken heeft Spek & Bonen Festival ook een groot springkussen op het terrein gezet. Feest voor de kleintjes dus!

Gratis entree:

Doordat Spek & Bonen Festival sinds eind juli gesponsord wordt door Jaarbeurs, Kornuit en Original Long Drink is de entree van het festival gratis. Bezoekers kunnen gratis e-tickets bestellen via de link onderaan dit artikel. Makkelijker kunnen we het niet maken, en vanaf donderdag wordt het op Spek & Bonen Festival alleen maar leuker!

Programma:

do: Beans & Fatback, Giant Tiger Hooch, Pablo Discobar, Professor Loep
vr: The Baboons, Hausmagger, Pablo Discobar, Professor Loep
za: Polynation, Falco Benz, Pablo Discobar, Professor Loep
zo: Gallowstreet, KOFFIE, , Pablo Discobar, Professor Loep

Online:

Spek & Bonen website | facebook event | gratis kaarten



Share |

Gerelateerde artikelen