Born in Antwerp opent creatief hoofdkwartier

8 april 2016, 11:45 | Jeroen

Antwerpen zet dit jaar Antwerps creatief talent in de spotlight met het themajaar Born in Antwerp. Met als middelpunt een creatief hoofdkwartier als ontmoetingsplaats van dit project, waar designers, modeontwerpers, beeldende kunstenaars, muzikanten, maar ook andere creatieve Antwerpenaars kunnen samenkomen om hun passie en ideeën te delen. De lancering wordt gevierd met een groot openingsweekend vanaf 22 april.

Het Hoofdkwartier van Born in Antwerp zal gevestigd zijn in de bruisende en opkomende buurt van Het Eilandje. In de loods vind je onder andere een filmzaal, een auditorium, 2 bars met zonneterras, een creatief werkatelier en een vergaderzaal. Naast het samenwerken en het uitwisselen van ideeën, kunnen creatievelingen er ook hun werk presenteren aan professionals en het grote publiek. Dit alles met één gemeenschappelijk doel: Antwerpen nog sterker op de kaart zetten als creatieve stad!

Vanaf 22 april wordt de loods aan de Scheldekaaien de place-to-be! Op donderdag kun je er terecht voor interessante events. Elke vrijdag nemen jonge makers het Hoofdkwartier van Born in Antwerp onder handen. Zij krijgen carte blanche en mogen een avond inrichten naar wens. Feestje? Concert? Boeklezing? Diner? Alles kan en mag. Zaterdag staat in het teken van workshops en ateliers en op zondag kan je er terecht voor je lokale markt: van rommelmarkt, tot foodmarkt.

Curatoren

Born in Antwerp stelt vijf curatoren aan, elk met hun eigen expertise. Elke curator plant een dag in die in het teken staat van zijn of haar expertise. Isabel Van Den Broeck, managing director van Creative Belgium, representeert de communicatiesector. Bruno Pieters is met zijn eigen label Honest by de mode-expert van het gezelschap en ontrafelt in zijn tentoonstelling de Antwerpse modescène. Beeldend kunstenaar Lieven Segers cureert ‘ 11 kunstenaars tegen de muur’: een bijzondere tentoonstelling op gevels in de Antwerpse binnenstad. Rizon Parein, 3D-artist en illustrator, brengt o.a. het OFFF Festival naar Antwerpen en Axel Enthoven, industrial designer, wil nieuwe uitdagingen formuleren op vlak van design in Antwerpen. Voor meer informatie klik hier.

Born in Antwerp APP

Naast de opening van het creatieve Hoofdkwartier van Born in Antwerp in april, lanceert Born in Antwerp ook een app. Naast een agenda met alle relevante data rond het project vind je er een overzicht met 100 Antwerpse innovatieve ideeën. Van de creaties van Panamarenko tot de muziek van Dimitri Vegas en Like Mike. Vanaf 15 april kun je deze app downloaden.

More to Come!

Wat kan je allemaal verwachten van Born in Antwerp? Een expo van Bruno Pieters, de Modeshow van de modeafdeling van de Academie én een tentoonstelling van alle Masters van Sint-Lucas en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten onder één dak. Ook De Invasie van Antwerpen, het internationaal gerenommeerde congres voor grafisch talent OFFF Festival en de heropening van het Museum Plantin Moretus ontbreken niet.

Praktisch:
Opening Hoofdkwartier van Born in Antwerp: 22/04
Adres Hoofdkwartier van Born in Antwerp:
Kattendijkdok-Oostkaai 21, Antwerpen

Het volledige programma van het Hoofdkwartier van Born in Antwerp vind je vanaf 19 april op: www.borninantwerp.be.Share |

Gerelateerde artikelen