Theater: The Damned in Carré

Theater

In deze theaterbewerking naar een filmscript van de cineast Luchino Visconti is te zien hoe een familie van rijke Duitse industriëlen fataal gecorrumpeerd raakt in haar samenwerking met de aan de macht gekomen nazipartij.

> Lees verder

Festival: Spring

Theater

Op 18 mei opent de elfde editie van SPRING met de bekende Oekraïense band DakhaBrakha, Ingrid Berger Myhre en Chris Salter. Vanaf dan kan het publiek zich tien dagen lang laten inspireren door vernieuwend, urgent en cutting edge werk uit binnen- en buitenland.

> Lees verder

Opera: Maria Stuarda

Theater

Een fatale verstrengeling van het persoonlijke en het politieke. Elizabeth I, de koningin van Engeland, en Mary Stuart, de Schotse koningin in ballingschap, staan elkaar naar het leven in een strijd om de macht, affectie en het morele gelijk.

> Lees verder

Toneel: Bloedbruiloft

Theater

Op het Andalusische platteland wordt in de jaren dertig van de vorige eeuw een bruiloft gepland. Het huwelijk is liefdeloos want door de families uit zakelijk belang gearrangeerd: bruid en bruidegom hebben nauwelijks weet van elkaar.

> Lees verder

Festival: Opera Forward Festival (OFF)

Theater

Urgent, meeslepend en extravagant. Het Opera Forward Festival (OFF) van De Nationale Opera is een tegendraadse verkenning van nog onbekend terrein. Met grensverleggende producties en verdiepende programma’s.

> Lees verder

Dans: Het Zwanenmeer

Theater

Liefde en misleiding zijn de trefwoorden in Het Zwanenmeer, een jonge prins met de ziel van een dichter, ontmoet ’s nachts aan een meer een witte zwaan, en hij belooft haar – en daarmee zijn idealen – trouw te zullen blijven.

> Lees verder

Toneel: De bus naar Dachau

Theater

Na de wereldpremière in Duitsland keert De Warme Winkel nu terug naar Amsterdam voor de Nederlandse première van Der Bus nach Dachau / De bus naar Dachau op dinsdag 17 januari in Internationaal Theater Amsterdam.

> Lees verder

Theater: Shakespeares Coriolanus

Theater

Het Nationale Theater presenteert Shakespeares Coriolanus, zijn scherpste stuk over de gespannen relatie tussen volk en politiek. Vanaf 18 februari 2023 in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en is op tournee t/m 8 april.

> Lees verder

Dans: Dawson - The Four Seasons

Theater

In Dawson zijn twee choreografieën te zien van Associatie Artist David Dawson. Naast zijn werk The Four Seasons bevat het programma ook een nieuwe creatie van zijn hand: Legacy Variations.

> Lees verder

Toneel: Lehman Trilogy

Theater

Lehman Trilogy maakte de voorbije jaren furore op West End en Broadway. In een regie van Guy Cassiers brengt ITA dit weergaloze, 150 jaar omspannende verhaal voor het eerst in het Nederlands op de planken.

> Lees verder

Dans: Zin in Liefde

Theater

Dé prima ballerina van Nederland keert terug naar het theater Igone de Jongh toont ons de liefde in al haar facetten in Zin in Liefde. De première van Igone de Jongh – Zin in liefde is op zondag 4 december in de Stadsschouwburg te Haarlem.

> Lees verder

Theater: Operetta Land

Theater

Operetta Land bestaat niet. Het is een verzonnen land met verzonnen mensen die verzonnen avonturen beleven, waarbij ze om de haverklap in zingen uitbarsten. En toch, zodra je een stap in Operetta Land hebt gezet, wil je er altijd blijven.

> Lees verder