Recensie: Into the Woods

Foto: Curly and Straight

Theater

“Er was eens …” een tiental sprookjes in de mix. Met een sterrencast, vijftienkoppig orkest centre-stage en vrolijk fluitende vogeltjes gaat Sondheims Into the Woods duidelijk richting happy end. Maar wat gebeurt er ná “en ze leefden nog lang en gelukkig”?

> Lees verder

Een Meeuw door Toneelgroep Oostpool

Theater

Tsjechov slaat in zijn toneelstuk Een Meeuw precies de kwetsbare toon tussen komedie en tragedie aan. Toneelgroep Oostpool brengt deze klassieker met een topcast op 28 maart en 21 april naar de Koninklijke Schouwburg.

> Lees verder

Ibsen huis door de TA

Theater

Op basis van verschillende werken van Henrik Ibsen schrijft en regisseert Simon Stone een familiesaga over het moeizame maar onvermijdelijke samenleven van verschillende generaties onder één dak: Ibsen huis.

> Lees verder

Onegin door Het Nationale Ballet

Theater

Onegin, een van de meest beroemde, verhalende balletdrama’s uit de geschiedenis, keert terug bij Het Nationale Ballet. De première is op woensdag 29 maart en dan nog te zien tot en met 16 april.

> Lees verder

Reprise Kings of War jr.

Theater

Na een reeks in april 2016 wordt de TA-juniorproductie Kings of war jr. in aanloop naar de verkiezingen hernomen in de Stadsschouwburg Amsterdam. Op 28 februari wordt de voorstelling drie keer gespeeld. Er zijn ook politici uitgenodigd.

> Lees verder

The Nation door het NT

Theater

Eric de Vroedt, start dit voorjaar met zijn groots opgezette theaterreeks The Nation. Een jaar lang werkt hij met zijn team aan een zesdelige theaterthriller over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving.

> Lees verder

Jeanne d’Arc door Het Nationale Toneel

Theater

Op zaterdag 11 februari gaat Jeanne d’Arc in premiere in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg. Theu Boermans regisseert deze grootse klassieker over radicalisering en liefde.

> Lees verder

Recensie: De Warme Winkel

Theater

Een avond vol verwarring. En verwarring is waar De Warme Winkel om bekend staat. Ze gaan voor een manier van spelen waarbij wij als publiek niet weten waar de avond naar toe gaat. Ga kijken en blijf zitten, ook al begrijp je niet helemaal waarom.

> Lees verder

Theo Mann-Bouwmeesterring voor Halina Reijn

Theater

Toen zaterdagavond het slotapplaus voor Husbands and wives uitbrak, betrad Ariane Schluter tot ieders verrassing het podium en overhandigde de Theo Mann-Bouwmeesterring aan Halina Reijn.

> Lees verder

Recensie: Emilia Galotti door TA-2

Theater

Emilia Galotti, een 18e eeuws drama, krijg een eigentijds en soms komische bewerking onder regie van Maren E. Bjørseth. Het verschil tussen de burgerij en de welgestelden van deze wereld is het leidende thema in het stuk.

> Lees verder

Toneelgroep BAM! speelt Zandrat

Theater

Het Amsterdamse theatergezelschap Toneelgroep BAM! speelt Zandrat! Een absurde, zwart-komische voorstelling over hoe men – goedschiks of kwaadschiks – kan doorslaan in de omgang met vreemdelingen.

> Lees verder

Best of Balanchine tour

Theater

Best of Balanchine is een betoverend balletvierluik van de grote Russisch-Amerikaanse meesterchoreograaf George Balanchine. Na een succesvolle reeks voorstellingen in Amsterdam reist het programma nu door het land.

> Lees verder