Igone de Jongh neemt afscheid van Het Nationale Ballet.

Theater

Igone de Jongh, eerste soliste van Het Nationale Ballet, neemt na 24 jaar afscheid van Het Nationale Ballet. Igone danst haar allerlaatste voorstelling bij Het Nationale Ballet in de rol van Julia, tevens een van haar meest geroemde rollen.

> Lees verder

VSCD OEUVREPRIJS VOOR IVO VAN HOVE

Theater

Regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, Ivo van Hove, ontvangt zondag 25 augustus de VSCD Oeuvreprijs na afloop van het Paradisodebat, georganiseerd door Kunsten ’92, om 18.00 uur in ITA in Amsterdam.

> Lees verder

Ivo van Hove wint Johannes Vermeer Prijs 2019

Theater

De Johannes Vermeer Prijs 2019, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten, is door Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toegekend aan theatermaker Ivo van Hove.

> Lees verder

Festival De Oversteek 2019

Theater

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Editie West is op zaterdagavond 31 augustus en zondagmiddag 1 september, editie Oost op zaterdagavond 6 en zondagmiddag 7 september.

> Lees verder

ITA viert 125 jaar schouwburg

Theater

24 augustus wordt het 125-jarig bestaan van de schouwburg aan het Leidseplein in Amsterdam gevierd. Dus programmeren ze de hele dag gratis previews en voorstellingen in de Grote Zaal en kun je oog in oog komen te staan met grote namen uit de theaterwereld tijdens de speciale backstage rondleidingen.

> Lees verder

Romeo en Julia terug bij Het Nationale Ballet

Theater

Romeo en Julia, de hartverscheurende balletklassieker naar de beroemde liefdestragedie van Shakespeare keert in oktober 2019 terug bij Het Nationale Ballet in de veelgeprezen versie van Rudi van Dantzig.

> Lees verder

Parade reist door naar Utrecht

Theater

In de Domstad staan in 17 dagen meer dan 60 voorstellingen op de planken, waaronder 11 premières. Onder andere Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Haye van der Heyden als DE SANDRA’S, YoungGangsters & DOX, Collectief het Paradijs en BrotherTill.

> Lees verder

Skateperformance in het Stedelijk

Theater

Op 12 juli om 19.00 uur presenteren Julidans, het internationale festival van hedendaagse dans en het Stedelijk gezamenlijk Us Swerve, een performance uitgevoerd door vier dansers van choreograaf Alex Baczynski-Jenkins.

> Lees verder

De Warme Winkel: Bloomsbury op zomerfestivals

Theater

Deze zomer is De Warme Winkel met Bloomsbury te zien op verschillende festivals; Over het IJ Festival in Amsterdam, LA Breda en Theaterfestival Boulevard in ‘s Hertogenbosch.

> Lees verder

De Kersentuin door ITA

Theater

Het stuk De Kersentuin van Anton Tsjechov uit 1904 is voor het ITA ensemble bewerkt door Robert Icke en geregisseerd door Simon McBurney. De Kersentuin na honderd vijftien jaar relevant. Het als altijd hoge niveau van de acteurs maakt het interessant.

> Lees verder

Het Nationale Ballet 2019 Gala

Theater

In september opent Het Nationale Ballet op spectaculaire wijze het nieuwe balletseizoen met het feestelijke Gala. De exclusieve voorstelling, de achtste editie inmiddels, is uitgegroeid tot een door balletliefhebbers.

> Lees verder

Merkel wint de Toneelkijkerprijs

Theater

De toneelkijkersjury, de publieksjury van Het Nationale Theater in Den Haag, heeft de voorstelling Merkel verkozen als beste voorstelling van seizoen 2018/2019. De voorstelling is gemaakt door Nineties Productions in coproductie met Orkater.

> Lees verder