Romeo en Julia terug bij Het Nationale Ballet

Theater

Romeo en Julia, de hartverscheurende balletklassieker naar de beroemde liefdestragedie van Shakespeare keert in oktober 2019 terug bij Het Nationale Ballet in de veelgeprezen versie van Rudi van Dantzig.

> Lees verder

Parade reist door naar Utrecht

Theater

In de Domstad staan in 17 dagen meer dan 60 voorstellingen op de planken, waaronder 11 premières. Onder andere Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Haye van der Heyden als DE SANDRA’S, YoungGangsters & DOX, Collectief het Paradijs en BrotherTill.

> Lees verder

Skateperformance in het Stedelijk

Theater

Op 12 juli om 19.00 uur presenteren Julidans, het internationale festival van hedendaagse dans en het Stedelijk gezamenlijk Us Swerve, een performance uitgevoerd door vier dansers van choreograaf Alex Baczynski-Jenkins.

> Lees verder

De Warme Winkel: Bloomsbury op zomerfestivals

Theater

Deze zomer is De Warme Winkel met Bloomsbury te zien op verschillende festivals; Over het IJ Festival in Amsterdam, LA Breda en Theaterfestival Boulevard in ‘s Hertogenbosch.

> Lees verder

De Kersentuin door ITA

Theater

Het stuk De Kersentuin van Anton Tsjechov uit 1904 is voor het ITA ensemble bewerkt door Robert Icke en geregisseerd door Simon McBurney. De Kersentuin na honderd vijftien jaar relevant. Het als altijd hoge niveau van de acteurs maakt het interessant.

> Lees verder

Het Nationale Ballet 2019 Gala

Theater

In september opent Het Nationale Ballet op spectaculaire wijze het nieuwe balletseizoen met het feestelijke Gala. De exclusieve voorstelling, de achtste editie inmiddels, is uitgegroeid tot een door balletliefhebbers.

> Lees verder

Merkel wint de Toneelkijkerprijs

Theater

De toneelkijkersjury, de publieksjury van Het Nationale Theater in Den Haag, heeft de voorstelling Merkel verkozen als beste voorstelling van seizoen 2018/2019. De voorstelling is gemaakt door Nineties Productions in coproductie met Orkater.

> Lees verder

Simon McBurney regisseert De kersentuin met ITA-ensemble

Theater

Het multitalent Simon McBurney regisseert dit seizoen de klassieker De kersentuin bij Internationaal Theater Amsterdam. Voor de samenwerking met het ITA-ensemble kiest McBurney een van Anton Tsjechovs meest bekende en geliefde stukken.

> Lees verder

Programmering 19/20 ITA

Theater

Internationaal Theater Amsterdam presenteert de programmering voor het seizoen 19/20. Een speciaal seizoen, omdat de schouwburg aan het Leidseplein 125 jaar bestaat. Ze vieren dit jubileum met grote namen en bijzondere voorstellingen uit de theater- en danswereld.

> Lees verder

Pavements of Gold

Theater

Pavements of Gold is een hartverwarmende en kleurrijke mix van tekst, beeld en muziek.
De voorstelling is een samenwerking van de Toneelmakerij met het Bijlmer Parktheater en Theater De Krakeling.

> Lees verder

Parade 2019

Theater

Van geweld op de dansvloer tot een lustopwekkende romcom waar je zelf het verhaal bepaalt en van Afrikaanse rymklets (rap) tot een snelcursus ongenuanceerdheid. Op de Parade staat voor ieder wat wils.

> Lees verder

Ivo van Hove regisseert Sartres Freud

Theater

ITA heeft de rechten op Sartres script The Freud Scenario heeft verworven. Freud wordt gespeeld door acteurs van FC Bergman en het ITA-ensemble. FC Bergman tekende daarnaast voor de bewerking van het script, de regie is in handen van Ivo van Hove.

> Lees verder