Het Grote InterviewTheater vanuit ITA

Theater

Het Grote InterviewTheater vanuit ITA: Wantrouwen, Argwaan en de Media. Tijd om het debat op 1 februari op scherp te zetten tijdens een livestream van Het Grote InterviewTheater vanuit ITA. Hoe (on)partijdig zijn onze media anno 2021?

> Lees verder

ITA: Cliënt E. Busken

Theater

Maria Kraakman debuteert in april 2021 als regisseur met Cliënt E. Busken, een monoloog gespeeld door Gijs Scholten van Aschat. De tekst is gebaseerd op de laatste roman van Jeroen Brouwers.

> Lees verder

ITALive: Weg met Eddy Bellegueule

Theater

Weg met Eddy Bellegueule, pers- en publieksfavoriet, is elke keer binnen no time uitverkocht. Maar ITA kan deze voorstelling toevoegen aan ITALive. Op vrijdag 22 januari kan je via een livestream kijken.

> Lees verder

ZUBBtipt: Kings of War Livestream

Theater

Na het succes van Medea, Wie heeft mijn vader vermoord, De stille kracht, Sign of the Times: David Van Reybrouck en ADEM via ITALive trappen we 2021 af met een van de parels uit het ITA repertoire: Kings of war.

> Lees verder

WijOok jr. door ITA-junior

Theater

Op zaterdag 2 januari gaat de nieuwste ITA-juniorproductie WijOok jr. in première. Een coronaproof voorstelling voor én door jongeren. In WijOok jr. staan de dochters van Amsterdam centraal, de toekomst van dit land.

> Lees verder

Recensie: Wie heeft mijn vader vermoord

Theater

Wie heeft mijn vader vermoord van het Internationaal Theater Amsterdam live via een stream vanuit de stadsschouwburg Amsterdam aan het Leidseplein. Niet zoals het moet en hoort te zijn, maar een uitkomst met de nieuwe maatregelen.

> Lees verder

ITA presenteert: Alice in Wonderland

Theater

Internationaal Theater Amsterdam en Het Parool slaan de handen ineen voor een nieuw online videoproject. Acteurs van ITA en bijzondere gastacteurs lezen vanaf vandaag dagelijks de verhalen uit Alice in Wonderland van Lewis Carroll voor.

> Lees verder

ITALive

Theater

Met het oog op een gezonde toekomst is ITA tot en met 11 november gesloten. Wij zitten in de tussentijd natuurlijk niet stil. Wij presenteren ITALive, waarmee wij deze herfst drie voorstellingen via livestreams naar woonkamers brengen.

> Lees verder

The Same Space in première

Theater

The Same Space, het nieuwste dansfilmproject van Peter Leung, young creative associate van Het Nationale Ballet. Peter Leung regisseerde de dansfilm, gemaakt met vijf dansers van Het Nationale Ballet, als een interactieve ervaring.

> Lees verder

Mozarts Le nozze di Figaro in Nationale Opera & Ballet

Theater

De Nationale Opera maaakt bekend dat, ondanks de corona maatregelen, Mozarts Le nozze di Figaro toch live te zien zal zijn in Nationale Opera & Ballet. De première vindt plaats op 7 november 2020.

> Lees verder

ITA is terug met premières

Theater

Ondanks de onzekere tijden is ITA erin geslaagd voor het najaar een groot aanbod van premières en hernemingen van het ITA-ensemble te realiseren, waaronder Romeo en Julia in regie van Michiel van Erp en nieuwe stukken van Simon Stone en Robert Icke.

> Lees verder

Endlessly Free door NDT 1

Theater

Na een lange, gedwongen pauze vanwege de coronapandemie toert NDT 1 van 17 september t/m 10 oktober weer door het land met het avondvullende programma Endlessly Free.

> Lees verder