Nieuwe voorstellingen Het Nationale Theater

Theater

Vanaf 1 juni maakt Het Nationale Theater een reeks nieuwe voorstellingen, geïnspireerd op deze bijzondere tijd. Na de zomer ontwikkelen sommige stukken door tot volwaardige voorstellingen, titels verdwijnen, nieuwe titels komen erbij.

> Lees verder

Theater Bellevue in juni/juli

Theater

Vanaf 2 juni opent Theater Bellevue weer de deuren. Na Sisi Boy van Steef de Jong en de première van Ode aan de Minnares van Linda Lugtenborg maakt het theater nu ook de cabaret- en kleinkunstprogrammering bekend.

> Lees verder

ITA sluit af met drie monologen

Theater

Internationaal Theater Amsterdam sluit het seizoen 19/20 af met drie monologen. Naast Hans Kesting zullen ook Halina Reijn en Ramsey Nasr met een solo te zien zijn. In regie van Ivo van Hove.

> Lees verder

ITA on demand: Opening Night

Theater

Opening Night ging in 2006 in première en is jarenlang een theaterhit geweest tot ver buiten Europa: van Wenen, Korea, Parijs, Australië tot New York, Chili en Buenos Aires. Vanaf nu tijdelijk te zien op ITA On Demand.

> Lees verder

NDTV: interview Jiří Kylián

Theater

Er is een nieuwe serie gestart op NDTV, een reeks interviews met choreografen gelieerd aan Nederlands Dans Theater. In de allereerste aflevering begint het met niemand minder dan Jiří Kylián.

> Lees verder

ITA opent op 1 juni de deuren met première

Theater

Internationaal Theater Amsterdam opent op 1 juni haar deuren weer. Tijdens de première en de voorstellingen in juni worden maximaal 30 mensen in de schouwburg toegelaten, vanwege de maatregelen tegen corona.

> Lees verder

Hans Kesting Ridder

Theater

Vrijdag belde burgemeester Halsema van Amsterdam ITA-acteur Hans Kesting om hem mee te delen, dat hij door de Koning wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

> Lees verder

India Dans Festival online

Theater

Dankzij de flexibiliteit en vereende krachten van alle artiesten en betrokkenen gaat het India Dans Festival van 9 t/m 23 mei live online met een speciaal voor het internet ontwikkelde versie van de 2020 editie.

> Lees verder

NDT dansers presenteert Switch Streams Vol. 2

Theater

Na het succes van de eerste editie van Switch Streams op 16 april jl. presenteren de NDT-dansers een tweede editie van het programma met maar liefst 14 nieuwe werken gemaakt door 19 dansers van het gezelschap in hun eigen woonkamers.

> Lees verder

NDTV: GARDEN

Theater

GARDEN werd gemaakt door voormalig NDT-danser en gerenommeerd NDT-choreograaf Medhi Walerski en ging in première in Den Haag in 2016. Deze film bestaat uit een documentaire en een registratie van het ballet.

> Lees verder

NDT 2 danst Midnight Raga

Theater

NDTV, een gratis streaming-serie van NDT-balletten van bekende choreografen, geproduceerd in samenwerking met Mezzo TV en La Belle Télé. Iedere week lanceren ze een nieuwe video.

> Lees verder

NDT dansers presenteren Switch Streams

Theater

De dansers van NDT presenteren met grote trots Switch Streams, een volwaardige, unieke online voorstelling die op 16 april aanstaande om 20:00 uur live wordt uitgezonden op NDT’s Facebook pagina.

> Lees verder