Theater: Antigone door Het Nationale Theater

Theater

In het najaar van 2024 brengt Het Nationale Theater een moderne versie van de Griekse tragedie Antigone , geschreven door Jean Anouilh. Een grootse voorstelling over familie, politiek, stabiliteit en rebellie.

> Lees verder

Festival: SPRING 2024

Theater

In het festival zijn veel persoonlijke verhalen en urgente thema’s die reflecteren op de staat van de wereld. De komende negen dagen zijn de voorstellingen van SPRING nog te bezoeken in Utrecht. In totaal zijn er bijna 30 verschillende producties.

> Lees verder

Theater: Leaving Trumpland 2.0 - No country for old men

Theater

De Amerikaans-Nederlandse comedian Greg Shapiro komt vanaf september met een nieuwe versie van zijn show: Leaving Trumpland 2.0. In de voorstelling brengt hij een survival guide voor de verkiezingen, met zijn kenmerkende vlijmscherpe gevoel voor humor.

> Lees verder

Theater: Holland Festival tips

Theater

Dit jaar viert het Holland Festival zijn 77e editie van 6 tot en met 29 juni. Tijdens de 77e editie presenteren ze het nieuwste op het gebied van de internationale podiumkunsten op 22 verschillende locaties in Amsterdam. Hierbij wat tips om te zien van ons.

> Lees verder

Toneel: Nieuwe acteurs en nieuwe regisseurs voor Het Nationale Theater

Theater

Artistiek leiders Eric de Vroedt (Het Nationale Theater) en Noël Fischer (HNTjong) werken de komende jaren met nieuwe regisseurs, nieuwe acteurs en nieuwe verhalen. Het Nationale Theater en HNTjong tonen komend seizoen elf nieuwe producties en vier reprises.

> Lees verder

Theater: Rondleiding Opera & Ballet

Theater

Ontdek mysterieuze theatergeheimen. Altijd al willen weten en zien wat er achter de schermen van een groot theaterbedrijf gebeurt? Nationale Opera & Ballet maakt opera- en balletvoorstellingen van a tot z in huis.

> Lees verder

Dans: Nederlandse Dansdagen

Theater

De Nederlandse Dansdagen vinden dit jaar voor de 27e keer plaats in Maastricht. Het feest van de Nederlandse dans zal weer gevierd worden in theaters, op bijzondere locaties in de stad, online, en vanuit de Danstent op het Vrijthof.

> Lees verder

Theater: The Bookshop

Theater

De voormalige theaterboekwinkel van de schouwburg krijgt vanaf oktober dit jaar een uniek nieuw leven: The Bookshop. Een intiem podium voor kleinschalige optredens, tentoonstellingen, residenties, boekbesprekingen, gesprekken en debatten.

> Lees verder

Theater: Dans Dans Revolutie

Theater

Schrijver Lisa Weeda maakt theatrale installatie naar de gelijknamig roman Dans Dans Revolutie; over het kijken naar en wegkijken van oorlog. Van 1 t/m 5 mei is Dans Dans Revolutie te zien in Theater Bellevue.

> Lees verder

Theater: Vogels door het ITA

Theater

Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad is een familiedrama dat zich afspeelt te midden van de langdurige spanningen tussen Palestina en Israël en de verstrekkende gevolgen daarvan.

> Lees verder

Theater: Romeo & Julia

Theater

Na Trojan Wars waagt regisseur Noël Fischer zich opnieuw aan een klassieker: Romeo & Julia. De nieuwe tekst is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit het originele stuk, maar speelt zich af in een nieuw, eigentijds universum.

> Lees verder

Toneel: The Last Poet

Theater

Een voorstelling over het leven van Umar Bin Hassan van The Last Poets, een collectief van dichters uit de tijd van de civil rights movement in de VS en het boek De laatste dichters dat Christine Otten over hen schreef.

> Lees verder