Jorge Nozal wint Zwaan

8 oktober 2015, 17:04 | Jeroen

Nederlands Dans Theater is bijzonder trots op onze danser Jorge Nozal die zondagavond de ‘Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie’ voor zijn rol in Marco Goecke’s Thin Skin heeft gewonnen.

Het juryrapport luidt:

Jorge Nozal stuurt zijn lichaam moeiteloos van lyrische naar haarscherpe, gearticuleerde bewegingen waarmee hij de poëtische lading van de choreografie ten volle opent. Zijn aanwezigheid, zo zacht en krachtig tegelijk, laat je ademloos achter.

De VSCD-dansjury 2015 bestaat uit Anita van Dolen, Peggy Olislaegers, Fons Dejong, Hildegard Draaijer, Stella van Leeuwen, Nada Mounzer, Dave Schwab en Liesbeth Wildschut.

De Zwanen worden ook wel de “Oscars” van de Nederlandse dans genoemd en hebben als doel de prestaties van dansers en gezelschappen te eren door deze onder de aandacht te brengen van een groot publiek. De jaarlijks uitgereikte prijs is een fraai bronzen beeld gemaakt door choreograaf en beeldend kunstenaar Toer van Schayk. Jaarlijks worden de Zwanen uitgereikt in het kader van Festival de Nederlandse Dansdagen, 2, 3 en 4 oktober.



Share |

Gerelateerde artikelen