Glazen Speelgoed terug

31 augustus 2016, 10:35 | Jeroen

Glazen speelgoed van Tennessee Williams is de ultieme Amerikaanse toneelklassieker. Regisseur Sam Gold geldt als one of the hottest directors in New York en bewijst met zijn eerste regie buiten de VS dat dit stuk ook in Europa heel actueel is.

Een ontroerend familieportret over kwetsbare mensen in een samenleving die steeds meer op zelfredzaamheid gericht is.

Lees hier de recensie.

Chris Nietvelt is voor haar rol in Glazen speelgoed genomineerd voor de Theo d’Or, de toneelprijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol, en Eelco Smits voor de Arlecchino, voor de meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol. De voorstelling is van 14 t/m 23 september te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam en gaat tot eind oktober op tournee door Nederland.

Check hier de speellijst.

Synopsis

Amanda Wingfield wil niets liever dan een goede toekomst voor haar kinderen Tom en Laura. Maar Tom, die de kost verdient in een schoenenzaak, heeft dichterlijke aspiraties en droomt ervan los te breken uit het benauwde gezinsleven. Laura leeft een teruggetrokken bestaan. Ze is even fragiel als de door haar gekoesterde verzameling glazen dieren. Om haar dochter te behoeden voor een uitzichtloze toekomst besluit Amanda een man voor haar te zoeken. Ze vraagt Tom een collega uit te nodigen. Jim, ooit de meest populaire jongen van de school, blijkt voor Laura geen onbekende. Zijn komst zet de verhoudingen binnen het gezin onder hoogspanning.

Check hier de speellijst.



Share |

Gerelateerde artikelen