Het Nationale Ballet Gala

3 juli 2017, 13:49 | Jeroen

Het Nationale Ballet opent het nieuwe balletseizoen in september spectaculair met een feestelijk Gala. De exclusieve galavoorstelling, de zesde editie inmiddels, is uitgegroeid tot een door balletliefhebbers en prominenten drukbezochte opening van het seizoen.

De avond wordt dit jaar opgedragen aan Rachel Beaujean, die in september haar veertigjarig jubileum viert bij Het Nationale Ballet. Bijzonder is het gastoptreden van internationale balletsterren Diana Vishneva en Vladimir Malakhov tijdens het Gala en optredens van alle stersolisten van Het Nationale Ballet.

Op het programma staan verder beroemde pas de deux, nieuwe creaties, de uitreiking van de Alexandra Radiusprijs en meer dan 200 dansers in het spectaculaire Grand Defilé.

Het Gala vindt plaats op dinsdag 12 september 2017 in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. Na afloop is er feest in de foyer, in aanwezigheid van dansers en choreografen.

40 jarig jubileum Rachel Beaujean

Rachel Beaujean is komend seizoen exact veertig jaar aan Het Nationale Ballet verbonden. Als danseres maakte ze vooral naam als muze van Hans van Manen. Tevens vertolkte ze tal van solistenrollen in het klassieke repertoire en was ze te zien in balletten van onder anderen Balanchine, Brandsen, Forsythe, Graham en Lock. In 1997 stopte ze met dansen en werd balletmeester, en vervolgens in 2003 hoofd van de artistieke staf. Behalve nauw betrokken bij beleidskeuzes is ze ook solistencoach en repetitor. Daarnaast maakte ze de afgelopen jaren diverse gezichtsbepalende producties voor het gezelschap.

Alexandra Radius Prijs 2017

Tijdens het Gala wordt voor de negenentwintigste maal de Alexandra Radiusprijs uitgereikt. Deze wordt sinds 1989 jaarlijks uitgereikt aan een danser van Het Nationale Ballet die zich in het voorgaande seizoen op bijzondere wijze heeft onderscheiden. De prijs is in het leven geroepen door Alexandra Radius, die samen met haar echtgenoot en danspartner Han Ebbelaar wereldfaam verwierf. Vorig jaar ging de prijs naar Artur Shesterikov.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Kassabespreekbureau van Nationale Opera & Ballet (020) 625 54 55. Online kaarten bestellen via de website



Share |

Gerelateerde artikelen