Alleen als we samen mogen

12 juli 2017, 18:24 | Jeroen

Schrijver en verhalenverteller Martine Bakker en singer-songwriter Bobbie Wall bundelen hun krachten in Alleen als we samen mogen, een EP, verhalenbundel en voorstelling. In september gaat de show in première en is de release van het geïllustreerde boek met EP.

Martine en Bobbie zijn een opvallend duo, vergelijkbaar met Yin & Yang, karamel & zeezout, palmbomen & cocktails, maar dan jong en opkomend. Martine Bakker schrijft al geruime tijd voor verschillende platforms en is veel te zien bij stand-up comedy avonden (daarmee is ze ook finalist geworden bij de Comedy Talent Award 2017). Zangeres Bobbie Wall bracht al eerder twee EP’s uit (May I Sing For You? en Play!) waarop ze op folky roots-liedjes de liefde bezingt. De eerste single van de komende EP is het zomerse, catchy nummer Up.

Alleen als we samen mogen kwam tot stand toen het duo van Texas naar Tennessee reisde met een gehuurde jeep, een gitaar en notitieboekjes. Bobbie gaf huiskamerconcerten van Austin tot Houston en van New Orleans tot op de plantages in Alabama, terwijl ze sliepen bij lokale muziekliefhebbers. Daarnaast speelde Bobbie haar nummers in het iconische Bluebird Café Nashville. Ondertussen schreef Martine verhalen over hun trip door het epicentrum van de blues- en countrymuziek.

Bobbie en Martine slaan hun handen ineen tijdens de muzikale en verhalende voorstelling ‘Alleen als we samen mogen’. Deels ontroerend, deels hilarisch. De voorstelling neemt je mee op roadtrip en stelt de vraag aan de kaak: Met wie wil jij je leven delen? Tegelijkertijd geeft het een kijkje in het hoofd van eeuwige einzelgänger Martine en permanente partner Bobbie. Herkenbaar voor iedereen die samen is, of alleen, of ademt.

Het duo speelt dit jaar op niet de minste plekken, onder andere op Amsterdam Open Air, Zwarte Cross. Op 11 September is de première van Alleen als we samen mogen tijdens het Amsterdam Fringe Festival en komt ook de ‘road trip diary & soundtrack’ officieel uit. Dit wordt gevolgd door nog een aantal data in het Amsterdam Comedy Café.

11-9 Amsterdam Comedy Café, Amsterdam [PREMIÈRE & RELEASE PARTY]
12-9 Amsterdam Comedy Café, Amsterdam
14-9 Amsterdam Comedy Café, Amsterdam
15-9 Amsterdam Comedy Café, Amsterdam
(kaarten voor de voorstelling gaan op 17 juli in de voorverkoop)Share |

Gerelateerde artikelen