DanceAble #2

26 oktober 2017, 17:30 | Jeroen

Het Nationale Ballet brengt in coproductie met het Holland Dance Festival, een première op het DanceAble #2 evenement in Den Haag. Het driedaagse evenement biedt ontwikkelingskansen voor dansers met een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis rondom inclusiedans.

Speciaal voor het openingsprogramma maakt Peter Leung, Young Creative Associate van Het Nationale Ballet, een choreografie voor een danser van het gezelschap en een danser met een beperking. DanceAble #2, georganiseerd door Het Holland Dance Festival, vindt van vrijdag 3 tot en met zondag 5 november plaats in Den Haag.

Peter Leung:
Ik realiseer me dat ik eigenlijk beschamend weinig weet van hoe het is om met een beperking te leven. Ik woon in Amsterdam, een stad waarin het voor iemand zonder fysieke beperking al een ramp is om je voort te bewegen, laat staan hoe het is voor iemand met een beperking. Alleen al daarom is deze opdracht belangrijk.

DanceAble

Holland Dance Festival organiseert van vrijdag 3 t/m zondag 5 november DanceAble #2 in Den Haag. Het festival initieert dit driedaagse evenement voor de tweede keer en biedt hiermee als voortrekker in Nederland ontwikkelingskansen voor dansers met een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis rondom inclusiedans. DanceAble#2 opent met een programma waarin de excellentie van deze dansvorm centraal staat. Hiervoor heeft het festival de opdracht gegeven voor twee nieuwe duetten, aan onder anderen Het Nationale Ballet. Op zaterdag is een internationaal symposium gewijd aan de state of the art van inclusiedans. Op de slotdag wordt opgedane kennis omgezet in de praktijk in een inclusielab met diverse trainingen, workshops en een open podium.
Meer informatie: http://www.holland-dance.com/activiteiten/danceable/

Credits:
Touch ( wereldpremière )
Choreografie: Peter Leung
Gecreëerd met dansers Nadine Drouin en Sander Verbeek
Muziek: Henryk Mikołaj Górecki – Dobranoc, Op 63: III
Kostuums: Jorrien Schoneveld
Touch is een creatie voor DanceAble#2 en is een coproductie van het Holland Dance Festival en Het Nationale Ballet

fotocredits header: repetitie Touch
dansers: Nadine Drouin & Sander Verbeek



Share |

Gerelateerde artikelen