De Meiden terug in Amsterdam

8 november 2017, 18:33 | Jeroen

Met De meiden van Jean Genet maakte de controversiële Britse toneel-, opera- en filmregisseur Katie Mitchell afgelopen seizoen haar regiedebuut bij Toneelgroep Amsterdam.

In deze actuele enscenering imponeren Chris Nietvelt en Marieke Heebink als de zussen Claire en Solange en Thomas Cammaert als hun vileine ‘mevrouw’. Na uitverkochte zalen op het Festival d’Avignon is de voorstelling van 22 nov t/m 2 dec exclusief te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam.

De Poolse zussen Claire en Solange werken al jarenlang als dienstmeid bij hun mevrouw in het Westen, in een groot en smetteloos appartement in de stad. Tijdens haar afwezigheid spelen ze om de beurt dat zij mevrouw zijn, om zo aan de uitzichtloze realiteit te ontsnappen. Nu mevrouws minnaar door hun toedoen in de gevangenis is beland, beramen de zussen een plan om zich ook van hun meesteres te ontdoen. Maar de grens tussen spel en werkelijkheid dreigt te vervagen. Zijn Claire en Solange in staat hun gevaarlijke plan ten uitvoer te brengen?

Klik hier voor kaarten en informatie.

Foto De meiden © Jan Versweyveld



Share |

Gerelateerde artikelen