La voix humaine terug in Amsterdam

20 september 2018, 15:47 | Jeroen

Halina Reijn’s solo La voix humaine terug in Amsterdam. Deze ontroerende monoloog ging in 2009 in première en was nadien o.a. in New York, Sint-Petersburg, Toronto, Dublin, Douai, Maribor, Sydney, Wuzhen, Barcelona en Hong Kong te zien. La voix humaine keert dit seizoen terug naar Amsterdam. Vanaf 20 september te zien in Internationaal Theater Amsterdam.

In de voorstelling belt een vrouw (Halina Reijn) voor de laatste keer met haar ex-geliefde in een ultieme poging de breuk tussen hen ongedaan te maken. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch en vanuit ontkenning, later wanhopiger en zelfdestructief. Stilaan groeit het besef dat de minnaar voorgoed voor een ander heeft gekozen en ze voortaan op zichzelf is aangewezen.

De Franse schrijver, ontwerper en cineast Jean Cocteau (1889-1963) schreef La voix humaine in 1927. Het stuk is een van de weinige monologen in het wereldrepertoire die voor een vrouw zijn geschreven. Het vormde de basis voor de gelijknamige opera van François Poulenc.

Voor meer informatie en de speellijst klik hier

foto La voix humaine © Jan VersweyveldShare |

Gerelateerde artikelen