Internationale balletconferentie

29 januari 2019, 10:57 | Jeroen

Het Nationale Ballet organiseert zijn tweede internationale balletconferentie, Positioning Ballet.

In navolging van de succesvolle eerste conferentie in 2017 komt de internationale top van de balletwereld opnieuw in Amsterdam bijeen om debatteren en te reflecteren op actuele thema’s.
De conferentie wordt officieel geopend door Minister Van Engelshoven van OCW.

Onder het internationale deelnemersveld zijn meer dan veertig artistiek directeuren vertegenwoordigd van topgezelschappen en vele prominente opiniemakers, choreografen, dansers, festivaldirecteuren en journalisten afkomstig uit vijf continenten.

Belangrijke vragen die deze editie aan de orde komen zijn:

Hoe kan de balletkunst, ontstaan in de 17de eeuw, relevant blijven voor het publiek van de 21ste eeuw? Hoe gaan balletgezelschappen om met de snel veranderende relatie tussen gezelschap en publiek, en choreografen en dansers? En welke vorm van leiderschap is vandaag de dag vereist van artistiek directeuren?

Ted Brandsen, directeur Het Nationale Ballet:

“Het Nationale Ballet heeft met Positioning Ballet een uniek, internationaal platform gecreëerd voor de top van de balletsector om samen in gesprek gaan over de verschillende artistieke visies en werkwijzen en deze samen kritisch onder de loep te nemen. We zijn trots om in 2019 opnieuw organisator en host te zijn van een event dat een bron van inspiratie is voor de toekomst van de balletkunst waar ook ter wereld.”

Positioning Ballet vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 februari 2019 in Nationale Opera en Ballet, Amsterdam.Share |

Gerelateerde artikelen