India Dans Festival online

30 april 2020, 10:19 | Jeroen

Na de onlangs aangekondigde annulering van de in real life versie van India Dans Festival is organisator Korzo gaan puzzelen om te zien wat er wél kan. Dankzij de flexibiliteit en vereende krachten van alle artiesten en betrokkenen gaat het India Dans Festival van 9 t/m 23 mei live online met een speciaal voor het internet ontwikkelde versie van de 2020 editie.

Daarvoor wordt nieuw materiaal ontwikkeld en geput uit de rijke historie van het festival. Aan het dagelijkse programma werken internationale artiesten mee, en kan het publiek zich laten inspireren door lecture demonstrations, voorstellingen terugkijken, meedoen aan workshops en een online expositie van festivalfotograaf Sunny Jagesar bezoeken.

Het hele programma is komende dagen te vinden op de website.

Beeld: Sunny Jagesar

De wereldpremière van Shakti van Shailesh Bahoran wordt verplaatst naar 29 september 2020, waarmee deze mooi aansluit op de reeds geplande tournee in het najaar.

Onderzocht wordt of het festival in het seizoen 20/21 een compacte theatereditie kan krijgen, zodat er alsnog in het theater genoten kan worden van dansers en dansmakers die op dit moment niet naar Nederland kunnen komen.

De Haagse Poernima Gobardhan had vlak voor de Coronacrisis het goede nieuws gekregen dat gemeente Den Haag haar aanvraag voor een Nieuwe Makerstraject had gehonoreerd. Haar residentie die in het kader van het India Dans Festival stond gepland, wordt verplaatst naar een nader aan te kondigen datum in het seizoen 20/21.

India Dans Festival dagelijks onlineprogramma 9 t/m 23 mei

Op dit moment moeten een aantal programma’s nog in details qua data en tijden worden gevangen, maar in elk geval bestaat het festival uit een keur aan artiesten van de 2020 editie en uit de historie van IDF.

Artiesten 2020:

Seeta Patel (VK)
Bhavana Reddy (India)
Sharmila Mukerjee (India)
Bala Devi Chandrashekar (India)
Poernima Gobardhan (Nederland)
Shailesh Bahoran (Nederland)
Navia Natarajan (India)
Unmukta Sinha (India)
Christopher Gurusamy (Australie /India) Hari & Chethana

Artiesten historie IDF:

Rukmini Vijayakumar
Renjith & Vijna
Revanta Sarabhai
Kalpana Raghuraman

Rondom het hoofdprogramma is een divers randprogramma bedacht dat net zo rijk is als dat in het theater zou zijn. Van exposities van festivalfotograaf Sunny Jagesar tot een lecture demonstration van Christopher Gurusamy, interactieve hennakunst van Anima Jhagroe-Ruissen, en een workshop voor ouderen van Seeta Patel. Er is gezocht naar reeds bestaand materiaal, aangevuld met live sessies en nieuw gecreëerde content.Share |

Gerelateerde artikelen