Recensie: The Hour

2 mei 2012, 22:23 | Jeroen

The Hour is een stijlvolle en spannende BBC serie, die je een kijkje geeft achter de schermen van een TV programma in de jaren 50.

Het is 1956. Freddy Lyon is een journalist voor de BBC, maar hij baalt van de opdrachten die hij krijgt. Hij krijgt de kans mee te werken aan een nieuwe TV-nieuwsshow The Hour. Zijn beste vriendin Bel Rowley, op wie hij verliefd is, kaapt voor zijn neus de rol van producent weg. Hij besluit haar trouw te blijven en samen aan het programma te werken. De presentator is de charmante Hector Madden. Hij dankt de baan aan zijn vrouw van goede komaf.

Freddy werkt aan een heel persoonlijk en controversieel verhaal. Hierdoor belanden hij en het programma in een web van politieke intrige, spionage, ambitie, liefde en moord.

De hoofdpersonen worden gespeeld door Ben Whishaw (Freddy), Romola Garia (Bel) en Dominic West (Hector). Garia en West werden voor een Golden Globe genomineerd, evenals de serie zelf.

De serie heeft volgens de media qua look & feel veel weg van Mad Men, maar staat heel stevig op zichzelf. Er wordt momenteel gewerkt aan een tweede seizoen.

Een aanrader!

Sinds 22 maart is serie 1 op DVD verkrijgbaar.Share |

Gerelateerde artikelen