Nieuwe serie: Under The Dome

17 juli 2013, 09:20 | Jeroen

Under the Dome is een sci-fi verhaal wat is geschreven door Stephen King. Het boek welke in 2009 is gepubliceerd is een herschreven verhaal uit de jaren ’70 en ’80 die de titels The Cannibals en Under The Dome droegen.

Zoals Stephen King zelf al verkondigde op zijn eigen website: “Deze twee verhalen waar ik al zo lang mee bezig ben, waren eigenlijk twee verschillende verhalen die hetzelfde concept droegen”. In het boek Under The Dome volgen we een groepje inwoners die afgesloten worden van een sociale gemeenschap waar ze al heel lang deel van uit maken. Van het originele geschreven materiaal is alleen het eerste oude hoofdstuk gebruikt in het nieuwe verhaal.

Under The Dome

Op een doodgewone dag wordt Chester’s Mill, een kleine stad in Maine, onverwachts en plotseling opgeschrikt als het plaatsje ineens wordt afgeschermd door een onbekend krachtveld. Vliegtuigen vliegen tegen deze doorzichtige koepel aan en storten neer, een vrouw verliest haar hand door de plotselinge vorming en auto’s rijden tegen er kapot. Niemand kan achterhalen wat dit voor een barrière is, waar het vandaan komt en of deze ooit zal verdwijnen.

Dale “Barby” Barbara, een oud-Irak veteraan met een dubieuze achtergrond, zit ook gevangen binnen Chester’s Mill samen met de geschrokken bewoners. Samen met Julia Shumway, assistent arts Angie McAlister en haar broer Joe. Met elkaar moeten ze zich op weten te boksen tegen Big Jim Rennie, een politicus die zich door niets laat tegen houden. Zelfs niet eens door een moord om zijn plek boven aan de ladder vast te houden. Ook de zoon van Big Jim is niet wie hij lijkt te zijn. Hun grootste tegenstander is en blijft The Dome zelf. De tijd vliegt niet alleen aan ze voorbij om onderzoek te doen naar naar naar iedereen die wat te verbergen heeft en naar de Dome zelf. Er is straks gewoon geen tijd meer over om de waarheid te kunnen achterhalen. Er heerst een groot mysterie Under The Dome.



Share |

Gerelateerde artikelen