Recensie: The Following

28 oktober 2013, 17:53 | Jeroen

Sinds vorige week verkrijgbaar op DVD & Blu-ray is de TV serie The Following met hoofdrollen van Kevin Bacon als Ryan Hardy, een voormalig FBI-agent en James Purefoy in de rol van Joe Carroll, een psychotische seriemoordenaar.

De twee hoofdrolspelers hebben elkaar in dit verhaal als eens eerder getroffen. Ryan Hardy leidde in 2003 het FBI-team dat seriemoordenaar Joe Carroll opspoorde. Hierbij werd Hardy door Carroll in het hart gestoken, waardoor hij nu een pacemaker nodig heeft.

Als Carroll acht jaar later ontsnapt uit de gevangenis wordt Hardy gevraagd door de FBI om als consultant op te treden. Een lastige taak aangezien zijn gezondheid, zowel fysiek als mentaal te wensen overlaat.

Het verhaal neemt al snel een bizarre wending als blijkt dat Carrol een groep volgelingen vanuit de gevangenis, via het internet, heeft gerekruteerd en hiermee een sekte van seriemoordenaars vormt. Dit resulteert in een kat en muisspel tussen de FBI-agent, de psychotische moordenaar en zijn nog meer gestoorde volgelingen. Het tempo ligt hoog en iedere aflevering wordt weer met een cliffhanger afgesloten.

Een uitermate onderhoudende misdaad thriller met overtuigende rollen gespeeld door behoorlijk wat bekende gezichten. Het tweede seizoen wordt volgend jaar uitgezonden.



Share |

Gerelateerde artikelen