Recensie: The Bridge II

16 december 2013, 11:10 | Jeroen

Na het eerste succesvolle seizoen van The Bridge en een Brits-Franse en Amerikaanse remake is er nu het tweede seizoen van The Bridge (Bron/Broen).

In het eerste seizoen werd er een lijk gevonden op Sontbrug tussen Denemarken en Zweden. Precies op de grens lag een lichaam met de romp in Zweden en de benen in Denemarken. Door het dubbele land aspect moesten zowel de Deens als Zweedse politie eraan te pas komen. Dit zorgde voor een samenwerking tussen de emotionele Deense rechercheur Martin Rohde (Kim Bodnia) en de autistisch lijkende Saga Norén (Sofia Helin).

In het tweede seizoen knalt een schip (geen boot volgens Saga) tegen de brug. Hierop worden vijf personen gevonden. Saga ontdekt dat drie van hen Zweeds zijn en de andere twee Deens. Eén is overleden, de anderen besmet met een virus, blijkt in het ziekenhuis. Saga roept de hulp in van haar Deense collega Martin, die nog steeds worstelt met de dramatische gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Ze stuiten op internet op een filmpje waarin de moorden worden opgeëist. Het lijkt een actie van milieu activisten.

Anders dan het eerste seizoen leren we Saga op persoonlijk vlak kennen. Naast de emotionele Martin is dit een welkome twist. Ook de zaak zelf is weer spannend en kent veel wendingen. Niet teveel gelukkig, dit kan nog weleens irritant zijn bij crimi’s. Wat bij seizoen 1 het geval was is nu weer zo. Je wilt gelijk de volgende aflevering weer zien omdat je nieuwsgierig bent naar wat komen gaat.

Aanrader!



Share |

Gerelateerde artikelen