Lowlands: Filmprogramma

3 juli 2014, 08:30 | Jeroen

Even bijkomen van al het muziekgeweld op Lowlands? Dat kan in de Echo, waar een divers filmprogramma voor je is samengesteld. Zak weg in je stoel, gooi die voetjes even omhoog, pink een traantje weg of lach je rot bij de volgende films. Hier onder een rijtje films die je niet mag missen.

Lucy

Lucy, een wervelende spektakelfilm, waarin Scarlett Johansson transformeert van mak slachtoffer tot furieuze, wraakzuchtige supervrouw. Deze sci-fi is van director Luc Besson de maker van de bekende Taxi quadrilogy. In dit verhaal is er zelfs een rol voor Morgan Freeman weggelegd als Professor Norman. Wat bij de trailer meteen opvalt is dat je het idee krijgt dat je naar een aflevering zit te kijken van Through The Wormhole.

Blue Ruin

Wraakthriller Blue Ruin, die zich tekent door onverwachte plotwendingen, ijzingwekkende suspense en diepzwarte humor, laat zich vergelijken met de vroege misdaadfilms van de gebroeders Coen. De makers die we allemaal kennen van de film
Fargo.

Zombie: The Resurrection of Tim Zom

Zombie: The Resurrection of Tim Zom is een documentaire over Tim Zom, geboren en getogen in Rotterdam-Zuid, die zich los vecht van een duister verleden en op het punt staat internationaal door te breken als professioneel skateboarder.

The Rover

The Rover is een gewelddadige thriller die zich afspeelt in de Australische outback van de nabije toekomst. Op IMdB wordt de film al geprezen met een ruime voldoende. Het is tien jaar na een uiteen gevallen economie, waar een eenzame man achter een bende aan zit die zijn enige bezitting in beslag hebben genomen, namelijk zijn auto. Gaande weg neemt hij de broer van één de bendeleden gevangen, wat uitmondt tot tot een gevaarlijk avontuur.

Niet-Officieel in première

Wees de eerste die Under the Skin ziet, een raadselachtige film gemaakt met Scarlett Johansson als de verleidelijke vrouw, die zich voedt met mannen die zij weet te strikken. Maps To The Stars, naar de satirische roman van Bruce Wagner en 20,000 Days on Earth, een uniek portret en een absolute must voor iedere Nick Cave-adept.

Speciale Voorstellingen

Ook zijn er speciale voorstellingen met bijvoorbeeld Sick Birds Die Easy, waarin regisseur Nik Fackler een roekeloze tocht onderneemt naar de jungle van Gabon met als doel het vinden van Iboga, een psychedelische plant waarvan gezegd wordt dat hij drugsverslaving kan genezen. Mall, een beklemmende debuutfilm van Linkin Park-dj/sampler Joseph Hahn. Schorem, een docu over de succesvolle Rotterdamse babiershop, die in 2012 nog op Lowlands stond.

Mall

Klassieker

Een echte Lowlandsklassieker is Videodrome. Cronenberg begeeft zich voor het eerst exclusief op het gebied van massamedia en presenteert een visie op de oneindige beïnvloedbaarheid van het lichaam door de technologie.

Korte Films

Verder kun je in de Lowlands Bios ook een selectie van korte films uit de sci-fi, horror en fantasy. Imagine presenteert: Fantastic Shorts. Op www.lowlands.nl vind je alle info over de films!

Sick Birds Die Easy



Share |

Gerelateerde artikelen