NFF presenteert programma

5 september 2014, 08:34 | Jeroen

Filmmuziek zet de toon voor de komende editie van het Nederlands Film Festival (NFF) onder de titel Film, Muziek, Filmmuziek!. Van ontmoetingen met componisten, Gast van het Jaar Fons Merkies, de NFF Soundtrack Show gepresenteerd door Eric Corton, een programma rondom Frank Scheffer, videoclips op het witte doek, optredens van 3FM Serious Talents, een eenmalig concert van gelegenheidsband Henny Vrienten, Djurre de Haan en Vincent van Warmerdam tot live-orkesten bij De Nieuwe Wildernis (Metropole Orkest) en Firebird (Radio Filharmonisch Orkest).

Erik-Jan de Boer

Oscar-winnaar Erik-Jan de Boer (LIFE OF PI) komt naar Utrech voor een keynote in het kader van het programma rond visual effects. Daarnaast herdenkt het NFF de tien jaar geleden vermoorde Theo van Gogh met de première van 2/11 HET SPEL VAN DE WOLF en drie Amerikaanse remakes van zijn films. In NFF Interactive biedt het NFF volop ruimte aan projecten die de grenzen van het filmische verhaal verkennen in het hart van de festivalprogrammering. NFF Interactive bestaat o.a. uit een driedaags programma, de gameshowcase INDIGO, de interactieve installaties Camera Postura en The Emotional Arcade en interactieve films.

300 films, 84 premières en 100 evenementen

Dit is slechts een kleine greep uit het programma van het festival waar ruim 300 films te zien zijn, 84 films hun premières beleven en ruim 100 evenementen plaatsvinden, van de dagelijkse NFF Talkshow met Art Rooijakkers, publiekspremières en filmfeesten tot een groot educatieprogramma en een internationale coproductiemarkt.

Gouden Kalf Competitie

Iedereen is natuurlijk benieuwd wie er in aanmerking komen voor de Gouden Kalf Competitie en kans maken op de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film. Eén Gouden Kalf is vandaag bekendgemaakt: producent Burny Bos wordt tijdens de Openingsavond van het 34e Nederlands Film Festival op woensdag 24 september geëerd met het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs 2014, toegekend door het NFF-bestuur.

Voor de Gouden Kalf Competitie zijn in totaal 108 films geselecteerd. Er worden 21 Gouden Kalveren uitgereikt, 19 door de jury, 1 door het bestuur van het NFF (Gouden Kalf voor de Cultuurprijs) en 1 door het publiek (UPC Gouden Kalf voor de Beste Publieksfilm). De Gouden Kalf Jury,onder leiding van algemeen voorzitter Yoeri Albrecht, maakt op zaterdag 27 en dinsdag 30 september de nominaties bekend in de talkshow Nederlands Film Festival Live met Wilfried de Jong. Op vrijdag 3 oktober brengt de VPRO op NPO 2 om 20.30 uur live de uitreiking van de Gouden Kalveren of volg het gala online vanaf 19.15 uur op de website.

Talent

Onder de noemer NFF Talent besteedt het NFF ook dit jaar in diverse programma’s en bijeenkomsten weer veel aandacht aan nieuw talent. In dit kader biedt het NFF twee competities: de NFF Studenten Competitie en de NFF Debuut Competitie (Filmprijs van de Stad Utrecht) voor de beste debuutfilm. Voor deze laatste competitie zijn vandaag de nominaties bekendgemaakt: BITTERSWEET van Marieke Niestadt, VIA DOLOROSA van Menno Otten, WATERLIJKEN van Nelleke Koop. Op de voorontvangst van de NFF Openingsavond op 24 september reikt de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, de Filmprijs uit aan de winnaar.

Programma online & kaartverkoop

Vanaf woensdag 27 augustus staat de volledige programmering van alle films, events en talks van het 34e Nederlands Film Festival op de website.

Het 34e Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september tot en met 3 oktober in het nieuwe NFF Festivalhart TivoliVredenburg en de Utrechtse bioscopen.



Share |

Gerelateerde artikelen