Ex Machina openingsfilm Imagine

26 februari 2015, 10:43 | Jeroen

In het grote themaprogramma We Love Robots neemt Imagine dit jaar de emotionele band tussen mensen en robots onder de loep. Geheel in dit teken staat de officiële openingsfilm Ex Machina van Alex Garland (28 Days Later, Sunshine, Dredd). Woensdag 8 april opent deze intense psychologische thriller de 31e editie van het Imagine Film Festival.

EX MACHINA

Het festival én het themaprogramma wordt geopend met Ex Machina. De film is het regiedebuut van Alex Garland, die zowel het scenario als de regie voor zijn rekening nam. Garland schreef eerder het scenario van Danny Boyle’s 28 Days Later, Sunshine, en de roman The Beach, die eveneens door Boyle verfilmd werd.
Ex Machina is een intense psychologische thriller over een driehoeksverhouding tussen twee mannen en een mooie vrouwelijke robot. Met hoofdrollen voor Domhnall Gleeson (About Time, Unbroken), Oscar Isaac (Inside Llewlyn Davis) en Alicia Vikander (Anna Karenina, A Royal Affair).

WE LOVE ROBOTS

Robots zijn de afgelopen tijd niet alleen maar positief in het nieuws geweest; zo zouden ze onze banen overnemen en worden ingezet om ons in de gaten te houden. Die kritische geluiden doen niets af aan onze fascinatie en liefde voor de robots. Of het nu om aaibare huisrobots gaat of om de superwezens uit de Terminator- of Transformerflms, robots zijn cool.

Het inspireerde Imagine tot een groot themaprogramma. Aan de hand van speelfilms en korte films, lezingen en masterclasses willen we laten zien hoe onze emotionele band met robots in de fantastische film op verschillende manieren gestalte krijgt. Begin maart wordt het gehele programma bekend gemaakt. Houd de website in de gaten!



Share |

Gerelateerde artikelen