Kattenfilms op Go Short

16 maart 2015, 07:24 | Jeroen

Cat Shorts is een van de speciale filmprogramma’s te zien tijdens Go Short: een programma vol artistieke kattenfilms én de virale kattenhits van Youtube. Filmmakers lieten zich massaal inspireren door dit eigenwijze, spinnende huisdier. Van kunstzinnige katers tot geanimeerde kittens, en van grumpy cats tot LOLcats.

Cat Shorts

YouTube bestaat tien jaar en dit viert Go Short met een filmblok vol met korte kattenfilms. Na tien jaar YouTube blijken kattenfilms extreem populair. Katten zijn de supersterren van het internet, daar kan geen filmster aan tippen. Hoog tijd dat we ze meer geven dan een aai over de bol! Een eigen kattenblok met allerlei soorten films. We beginnen met krolse kunstfilms en eindigen met virale Youtube-hits. Cat Shorts wordt gepresenteerd in samenwerking met het Walker Art Center Minneapolis en met Vienna Independent Shorts, organisator van Cat Video Festival Vienna.

Gunhild Enger

Het complete programma van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen staat vanaf nu online. De zevende editie van hét kortefilmfestival van Nederland vindt plaats van 8 tot en met 12 april in Nijmegen. Uit meer dan 2900 inzendingen selecteerde Go Short de beste 300 Europese films van het afgelopen jaar. Al deze films komen in aanmerking voor de Go Short Awards. Naast het competitieprogramma biedt het festival ook dit jaar een focus op filmmaker Gunhild Enger, films uit de Baltische Staten en het thema Generation I.

Over Go Short

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét kortefilmfestival van Nederland. In vijf festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond, en worden de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt Go Short ook diverse focusprogramma’s, workshops, lezingen en feestjes. De zevende editie van Go Short vindt plaats van 8 tot en met 12 april 2015. Meer informatie op de website.



Share |

Gerelateerde artikelen