Animatiefilm favoriet op Go Short

13 april 2015, 07:57 | Jeroen

Zaterdag 11 april en zondag 12 april zijn op de zevende editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen de awards uitgereikt voor de beste korte films van Europa. Zaterdagavond deelde twee internationale jury’s en een jongerenjury de prijzen uit. Zondagmiddag was het woord aan het publiek.

De animatiefilm We Can’t Live Without Cosmos van de Russische filmmaker Konstantin Bronzit werd door het publiek gekozen als beste film van Go Short 2015. Ook kreeg We Can’t Live Without Cosmos een special mention van de Europese vakjury: “A funny and nuanced twist on the heroism narrative that is also a genuinely warm tale about friendship.” Meantime, The Bigger Picture, Yes We Love en If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy werden als nummers 2,3,4 en 5 aangewezen door het publiek. De Nederlandse documentaire If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy werd ook door de jongerenjury verkozen als beste film van Go Short 2015.

We Can’t Live Without Cosmos

We Can’t Live Without Cosmos is een animatiefilm die gaat over twee bevriende kosmonauten en hun dagelijkse training om een gezamenlijke droom werkelijkheid te laten worden. Het verhaal gaat echter niet alleen om de droom. We Can’t Live Without Cosmos is onderdeel van de Europese competitie van Go Short 2015. Konstantin Bronzit is een Russische animator en filmmaker. Zijn korte films Lavatory Lovestory en At The Ends Of The Earth wonnen eerder al meerdere prijzen.

Best of Tour

Na het festival gaat Go Short ook het land weer in met de Best of Go Short tour. In de Best of Go Short tour is een selectie van festivaltoppers te zien in filmhuizen door heel Nederland. Op zaterdag 18 april start de tour in Amsterdam en Maastricht op woensdag 29 april sluit de tour af in Borne en Wageningen.

Top 5 publieksfavorieten

1. We Can’t Live Without Cosmos Konstantin Bronzit / animatie / Rusland / 2014 / 15’

2. Meantime Christian van Duuren / fictie / Nederland / 2014 / 18’

3. The Bigger Picture Daisy Jacobs / United Kingdom / 2014 / 7’

4. Yes We Love Hallvar Witzø / fictie / Noorwegen / 2014 / 14’

5. If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy Mea de Jong / Nederland / 2014 / 25’ / doc

Check hier de website van het festival.



Share |

Gerelateerde artikelen