Programma IFFR 2016 online

20 januari 2016, 16:01 | Jeroen

Tijdens de 45ste editie van IFFR beleven 30 films hun Europese première, 73 films hun internationale première en 106 films hun wereldpremière.

Op het festival zijn meer dan 260 filmmakers uit 50 landen aanwezig en zijn er in totaal 477 films te zien. Het programma staat vanaf vandaag online op de website. De officiële kaartverkoop start op vrijdag 22 januari.

HIVOS TIGER-PREMIÈRES

Tijdens IFFR wordt acht dagen lang elke dag een voor de nieuwe Hivos Tiger Awards Competition genomineerde film centraal gesteld. In de vernieuwde opzet van deze awards is niet alleen het prijzengeld verhoogd, maar gaat er vanaf aankomend festival elke dag een nieuwe ‘Tiger’ feestelijk in première. Na de première eerder op de avond worden de filmmakers na afloop ontvangen in de Tiger Talk in de Rotterdamse Schouwburg Foyer, gepresenteerd door Ludmila Cvikova.

SLOTAVOND: THE CHILDHOOD OF A LEADER

International Film Festival Rotterdam sluit op zaterdag 6 februari feestelijk af met de vertoning van The Childhood of a Leader. Het wordt een muzikaal slotspektakel: de filmmuziek wordt tijdens de vertoning van de film in de Doelen live uitgevoerd door Codarts Symphony Orchestra onder leiding van Mark Warman. De muziek is gecomponeerd en geproduceerd door Scott Walker in coproductie met Peter Walsh. De slotavond van IFFR 2016 is tot stand gekomen in samenwerking met Protagonist Pictures, de Doelen en Codarts Symphony Orchestra, en is mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en Rotterdam Festivals.



Share |

Gerelateerde artikelen