IFFR 2016 awards winnaars

7 februari 2016, 09:20 | Jeroen

Vrijdagavond was de IFFR Awards Ceremony 2016 in festivalhart de Doelen. De winnaar van de Hivos Tiger Awards Competition is Radio Dreams van Babak Jalali. La última tierra van Pablo Lamar won voor sound design de speciale jury award voor een buitengewone artistieke prestatie binnen de competitie. De Warsteiner Publieksprijs was voor publieksfavoriet Land of Mine van Martin Zandvliet.

IFFR Publieksprijzen: Warsteiner Publieksprijs, Dioraphte Award en VPRO Big Screen Award

Zoals elk jaar zijn er verschillende publieksprijzen uitgereikt op IFFR: de Warsteiner Publieksprijs, de Dioraphte Award en de VPRO Big Screen Award.
Land of Mine van Martin Zandvliet won de Warsteiner Publieksprijs. Middels de welbekende scheurkaarten konden de bezoekers van IFFR ook dit jaar bepalen wat de publieksfavoriet van het festival werd. El abrazo de la serpiente van Ciro Guerra won de Dioraphte Award. Alle door het Hubert Bals Fonds ondersteunde films die tijdens IFFR 2016 gepresenteerd werden, kwamen hiervoor in aanmerking. De prijs gaat naar de film die het hoogst gewaardeerd werd in de publieksstemming.

De VPRO Big Screen Award was voor Les ogres van Léa Fehner. Bij deze competitie, bestaande uit acht films die hun internationale première beleefden op IFFR, heeft de vijfkoppige publieksjury bepaald welke film wordt ondersteund in distributie. De prijs heeft een waarde van €30.000. De jury over Les ogres: “De film toonde een zeer dynamische, gepassioneerde en zuivere interactie tussen de opmerkelijke personages. Het leek alsof ze geen grenzen kenden in deze interactie, met alle geestige gevolgen van dien. De film nodigt je uit én waarschuwt je om echt te voelen, en een leven vol passie te leiden. De krachtige film intrigeerde van begin tot eind. We hebben genoten van de energie en vrolijke muziek. De film is een ode aan het theater en haar mensen, die precies zijn waar ze moeten zijn.”

Voor alle winnaars klik hier.



Share |

Gerelateerde artikelen