Oscar docu's in EYE

9 februari 2016, 11:22 | Jeroen

Op zondag 28 februari worden in Los Angeles de Oscars uitgereikt. Overdag presenteert IDFA in samenwerking met EYE in Amsterdam een doorlopend programma met drie Oscargenomineerde documentaires.

Achter elkaar zijn te zien Amy van Asif Kapadia, Cartel Land van Matthew Heineman en The Look of Silence van Joshua Oppenheimer.

Programma IDFA’s Oscars nominees in EYE

Het programma vindt plaats op zondag 28 februari van 14.30 uur tot 20.45 uur in EYE in Amsterdam. In het programma zijn drie van de vijf genomineerde documentaires opgenomen:

14:30-16:45 Amy

17:00-18:45 The Look of Silence

19:00-20:45 Cartel Land

Amy

(Engeland, 128’) van Asif Kapadia

Met haar fenomenale stem en muzikale talent, behoort Amy Winehouse tot één van de grootste iconen van deze eeuw. De combinatie van haar rauwe eerlijkheid en haar talent resulteerde in enkele van de origineelste en meest bejubelde nummers van deze eeuw, waarvoor zij bekroond werd met zes Grammy Awards. Haar wereldwijde succes had echter ook een keerzijde en veroorzaakte een opdringerig en genadeloos mediacircus, dat in combinatie met haar roerige relaties en rock-‘n-roll levensstijl zijn tol begon te eisen. Op 23 juli 2011 overleed Amy Winehouse aan alcoholvergiftiging. Ze was 27 jaar oud.

The Look of Silence

(Denemarken/Engeland/Indonesië/Noorwegen/Finland, 98’) van Joshua Oppenheimer

Dappere confrontatie tussen de Indonesische Adi en de mannen die zijn broer vermoordden tijdens de grootschalige communistenjacht in 1965 en 1966. Hoewel de daders maatschappelijk nog altijd in aanzien staan, klappen ze dicht wanneer Adi ze persoonlijk met hun verantwoordelijkheid confronteert. Opvolger van Oppenheimers veelgeprezen The Act of Killing.

Cartel Land

(VS/Mexico, 98’) van Matthew Heineman

Om het geweld van de drugskartels te stoppen, nemen inwoners aan beide zijden van de Mexicaans-Amerikaanse grens het heft in eigen handen. Hinderlagen, vuurgevechten en wilde achtervolgingen: Cartel Land geeft een indringend en ontluisterend beeld van de strijd die deze burgerwachten voeren om de georganiseerde misdaad tegen te gaan.

Kaartverkoop loopt via de kassa van EYE of online via de website. De kaartjes worden per film verkocht voor de reguliere prijzen van EYE.



Share |

Gerelateerde artikelen