Go Short Awards 2016 bekend

10 april 2016, 16:06 | Jeroen

Twee Nederlandse winnaars in de Europese competitie.

 Gisteravond zijn de awards voor de beste korte films van Europa uitgereikt.

De winnaars werden bepaald door twee internationale jury’s en een jongerenjury. Voor de eerste keer zijn er maar liefst twee Nederlandse films in de prijzen gevallen binnen de Europese competitie: Spoetnik van Noël Loozen won als beste fictiefilm en The Sniper of Kobani, geregisseerd door Reber Dosky,won de award voor de beste documentaire.

Verder ging Chulyen, a Crow’s Tale (Cerise Lopez, Agnès Patron) er vandoor met de award voor beste animatiefilm en Quantum., geproduceerd door kunstenaarscollectief FLATFORM, kreeg de award voor beste kunstfilm. De award voor de beste Nederlandse film ging naar LAZARUS (Gonzalo Fernandez) en Courber L’Echine (Kadija Ben-Fradj) werd beoordeeld als beste film in de Breaking Shorts studentencompetitie. Tot slot werd de MovieZone Go Short Award toegekend aan Body Language Zone (Kim Saarinen). Vanmiddag wordt bij de uitreiking van de Audience Award bekend gemaakt wat het publiek de beste film van Go Short 2016 vindt.

De special mention in the Dutch Competition is Son du Serpent (Tami Ravid) and in the Youth Competition is You Have a Problem (Esra Piké).



Share |

Gerelateerde artikelen