Docfest in Maastricht

8 augustus 2016, 09:59 | Jeroen

De 2e editie van het documentaire festival van Zuid-Nederland vindt weer plaats in Maastricht 15-18 sept. Cross-border festival Docfest in Maastricht: over migratie, verkiezingen en WC-potten.

Na de eerste editie zal van 15-18 september 2016 tegen het industriële decor van het Sphinxkwartier in Maastricht opnieuw het cross-border documentaire film festival Docfest plaatsvinden. Een festival met verhalen voor iedereen rondom het thema grenzen. Workshops, debatten, vraaggesprekken, mini-bioscopen en een foodgarden zorgen voor de zo kenmerkende Docfest festivalsfeer. Het programma bestaan uit meer dan 50 documentaires: van short docs, feature length films tot Virtual Reality docs. Er is ruime aandacht is voor films uit de euregio maar daarnaast worden internationale documentaires vertoond over grenzen, migratie en vluchtelingen en (Amerikaanse) verkiezingen.

Toegankelijk & betaalbaar festival in Maastricht

Om toegankelijk te zijn voor een zo breed mogelijke doelgroep zijn de films deels gratis, deels betaald en kost een kaartje voor een film maar €6. In de industriële omgeving van het Sphinxkwartier kunnen bezoekers genieten van films in de oude fabriekshallen, in bijzondere mini-bioscopen, op het water en op locaties die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. In het hart van het festival staat de foodgarden, met (inter)lokale, puur en eerlijke producten. Hier kunnen ontmoetingen plaatsvinden tussen bezoekers en makers en kunnen nieuwe verhalen en documentaires ontstaan. Voor de kinderen is er op zaterdag en zondag een apart programma: van speciale kinder-documentaires tot een ‘maak-je-eigen-documentaire’ workshop.

Voor iedereen

Niet alleen de cinefiel komt aan zijn trekken bij Docfest. Het festival is er nadrukkelijk voor iedereen: van families met kinderen tot studenten, van professionele filmmakers tot internationale kenniswerkers uit de hele Euregio (NL, BE en DE). In de openlucht of overdekt. Van kinderdocs, documentaires voor docufielen tot en met feel good documentaires die breed toegankelijk zijn.

Lever je WC-pot in

Docfest roept iedereen op om zijn originele Sphinx wc-pot in te leveren of uit te lenen! Gebruikt, beschadigd, oud of nieuw: als ze maar schoon zijn én gemaakt in de fabriekshallen van de Sphinx in Maastricht. Wie een WC-pot inlevert mag gratis naar alle documentaires en krijgt eten & drinken. Kijk op www.docfest.eu hoe je jouw WC-pot kunt doneren.

Check de website voor meer info.


Docfest 2015 – Film from Docfest Maastricht on Vimeo.



Share |

Gerelateerde artikelen