Programma Paff bekend

10 september 2016, 15:51 | Jeroen

Het Parool, distributeur September Film en De FilmHallen presenteren vandaag het complete programma van het Parool Film Fest. Het vijfdaagse evenement vindt plaats van 5 tot en met 9 oktober in De FilmHallen te Amsterdam. Het programma, met ruim 40 films, is vandaag live gegaan op www.paff.amsterdam.

Paff is een nieuw filmfestival dat zich presenteert als een open podium voor kwaliteitsfilms. Mede-organisator en hoofdredacteur van Het Parool Ronald Ockhuysen: Films hebben het vermogen om inzichten te bieden in werelden of situaties die we normaal niet makkelijk doorgronden. Films houden het leven tegen het licht en maken het daardoor bevatbaarder. Juist in deze tijd, waarin het nieuws en de verhalen zich razendsnel verspreiden, is dat een verademing.

Op het programma van Paff staan films van gerenommeerde regisseurs als François Ozon, Todd Solondz, Ken Loach, Nicole Garcia en Joachim Lafosse. Tijdens Paff vinden dagelijks talkshows plaats (om 22.00 uur). Ook zijn er publieke interviews met regisseurs en acteurs. Verschillende makers zullen aanwezig zijn tijdens het festival, onder wie regisseurs Joachim Lafosse, Eddy Terstall, Robert Jan Westdijk, danser Sergei Polunin en actrice Hadewych Minis.

Paff Award

Op zondag, de slotdag van het festival, wordt de Paff Award uitgereikt. Deze publieksprijs, een sculptuur van Jeroen Henneman, gaat naar de film die door het publiek het hoogst wordt gewaardeerd. De festivalbezoeker kan op het festival zijn keuze duidelijk maken op ter plekke verstrekte scheurkaarten.

Tickets

Voor alle programma informatie en kaartverkoop, zowel online als aan de kassa, verwijzen wij naar de website. Op zaterdag 24 september publiceert Het Parool een 24 pagina’s tellende Paff-special met interviews, achtergronden en beschouwingen.



Share |

Gerelateerde artikelen