IFFR onthult thema 2017

29 december 2016, 10:30 | Jeroen

In de sectie Perspectives onderzoekt het festival polarisatie en breuklijnen in de hedendaagse maatschappij.

Elk jaar besteedt International Film Festival Rotterdam (IFFR) aandacht aan relevante maatschappelijke thema’s met films, debatten, speciale gasten en randprogrammering. In tegenstelling tot het afgelopen jaar zijn de thematische programma’s in 2017 gebundeld in de sectie Perspectives. Onder de titel Parallax Views presenteert het festival een actueel programma dat de polarisatie binnen onze hedendaagse maatschappij onderzoekt.

Parallax Views

Op het kantelpunt van diverse politieke verschuivingen lijkt de wereld meer gepolariseerd dan ooit. De steeds scherpere breuklijnen in onze maatschappij en de verbeten discussies in de media inspireerden IFFR om films te selecteren die een nieuw licht werpen op deze gespletenheid. Deze films zijn door het gehele programma van IFFR 2017 terug te vinden. Iedereen kijkt vanuit een ander perspectief naar dezelfde situatie; het festival biedt daarom met Parallax Views een platform aan filmmakers, kunstenaars, denkers, journalisten en het publiek om met elkaar in gesprek te gaan over de maatschappelijke en politieke veranderingen. Ook worden onder deze noemer masterclasses en voordrachten gegeven.

Check de website voor meer info.

International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam (IFFR) – een van de grootste culturele evenementen van Nederland en een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld – vindt in 2017 plaats van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari. Met de nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows is Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen. Er zijn live performances, debatten en Q&A’s met filmmakers en acteurs en elke filmavond wordt afgesloten met een spetterend feest in de Rotterdamse Schouwburg. Meer informatie via IFFR.com.

De officiële kaartverkoop start op vrijdag 20 januari.



Share |

Gerelateerde artikelen