Rutger Hauer op Shortcutz

11 januari 2017, 08:08 | Jeroen

Nederlands legendarisch acteur Rutger Hauer bundelt zijn krachten met andere bekende namen uit de filmwereld om op 23 januari de Shortcutz Amsterdam Annual Awards te vieren in het EYE Filmmuseum, te Amsterdam.

Tijdens deze 4e editie zal het evenement wederom het beste Nederlands filmtalent kronen. Daarnaast zullen er ervaren professionals spreken, motiveren en wijsheden meegeven aan het publiek van ruim 300 mensen, inclusief Nederlands meest belovende filmmakers.

Naast Mr. Hauer zijn de volgende namen bevestigd:

JAN HARLAN – producent van het latere werk van Stanley Kubrick (Full Metal Jacket, The Shining);
LEONTINE PETIT – producent en oprichter van Lemming Film (The Lobster, Full Contact);
ANNE BARNHOORN – Gouden Kalf winnares en scriptschrijver (Aanmodderfakker, Adios Amigos)
JOB JORIS & MARIEKE – Oscar-genomineerde en animators (A Single Life, Otto)
MARINA BLOK – Eindredactie NTR Kort!

Meer namen zullen in de komende twee weken bekend gemaakt worden.

De sprekers zullen tijdens de ceremonie de prijzen uitdelen in 11 categorieën:
Best Film, Best Screenplay, Best Cinematography, Beset Actress, Best Actor, Best Edit, Best Documentary, Best Experimental, Best Animation en de Audience Award.

Kijk hier voor de volledige lijst met nominaties

Wat is de Shortcutz Amsterdam Annual Awards?

Shortcutz Amsterdam Annual Awards kent haar prijzen uit aan het werk dat werd vertoond tijdens de wekelijkse sessies van het afgelopen jaar in 11 categorieën. Daarnaast eert het een bekende filmprofessional wiens werk heeft bijgedragen aan de prestige van de Nederlandse film.

Het event ervaart een enorm succes binnen de filmgemeenschap, waar de kaarten vaak al binnen een aantal uur zijn uitverkocht.

Het belang van de ceremonie

De Shortcutz Amsterdam Annual Awards zijn bedoeld om de aandacht te vestigen op het werk van up-and-coming Nederlands filmtalent, het faciliteren van plek waar zij ideeën kunnen uitwisselen met gerenommeerde professionals en hun netwerk kunnen vergroten. Het bevordert de dialoog tussen talent en ervaren professionals die elkaar ontmoeten in een informele setting.



Share |

Gerelateerde artikelen