Imagine Film Festival en nieuw talent

25 januari 2017, 18:24 | Jeroen

Imagine Film Festival, dat van 12 tot en met 22 april plaatsvindt in EYE in Amsterdam, besteedt veel aandacht aan aankomend of doorbrekend filmtalent. Op dit moment telt de selectie voor 2017 maar liefst veertien speelfilmdebuten uit vijf verschillende landen.

Dat Imagine een scherp oog heeft voor nieuw talent, is de afgelopen festivaledities bevestigd: maar liefst drie van de vier publieksfavorieten waren debuutfilms. Dat biedt zonnige vooruitzichten voor de veertien debuutfilms die Imagine tot op heden heeft geselecteerd.

Tot de selectie films behoren onder meer twee animatiefilms: het handgetekende Nova Seed, waarin de mensheid de wereld moet redden van Mad Doctor Mindskull en de uitbundige coming-of-age fantasie My Entire High School Sinking Into the Sea. Hierin verdwijnt een high school door een aardbeving langzaam de zee in (met o.a. de stemmen van Lena Dunham en Jason Schwartzman). Een andere coming-of-age fantasie is het Australische Girl Asleep, over Greta die op haar 15de verjaardag in een parallelle wereld wordt geslingerd. Ook uit Australië komt The Death and Life of Otto Bloom, over een man die tijd achterstevoren beleeft en zich alleen de toekomst herinnert.

Daarnaast zijn er drie Amerikaanse Indie drama’s met een fantastisch randje. In Man Underground maakt een eenzame man een speelfilm over zichzelf. The Transfiguration gaat over een jongen in een arme buurt die een vampier blijkt te zijn. En in Always Shine geven twee actrices hun rivaliteit een nieuwe twist. Daarnaast zijn er de festivalfavorieten: Are We Not Cats, met outsiders die hun eigen haren eten, The Eyes of My Mother over een meisje dat de dood van haar moeder op geheel eigen wijze verwerkt en The Greasy Strangler, voorlopig de meest ranzige film van Imagine 2017.

Ook elders ter wereld zijn sterke debuutfilms te vinden: het Hongaarse Loop koppelt tijdreizen aan een kritische kijk op onze maatschappij. Het Iers-Britse K-Shop verpakt zijn maatschappijkritiek in een fascinerende kannibalenfilm. Die andere kannibalenfilm en dé horrorsensatie Raw is eveneens bij Imagine te zien. Beduidend kalmer gaat het toe in het absurdistische Aloys, waarin een eenzame detective verstrikt raakt in een telefoonspel.

Voor een overzicht van deze films: klik hier.

Over Imagine Film Festival

Imagine vindt jaarlijks plaats in EYE te Amsterdam. Elf dagen lang staat de verbeelding centraal en dompelen festivalbezoekers, filmmakers en professionals zich onder in nieuwe of onbekende werelden. Imagine toont een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Daarnaast is er ruimte voor klassiekers en onontdekte parels uit het verleden. Naast het filmprogramma zijn er workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen en tentoonstellingen. Voor makers en professionals organiseert Imagine het European Genre Forum, een trainingscyclus voor jonge Europese filmmakers. Daarnaast is er Imagine NL, een programma waarin het festival kennis én een podium biedt aan de Nederlandse (aankomende) filmmakers.

Imagine Film Festival
12 – 22 april 2017
EYE, Amsterdam
Website



Share |

Gerelateerde artikelen