IFFR begonnen

26 januari 2017, 09:22 | Jeroen

Het International Film Festival Rotterdam is gisteravond officieel begonnen met openingsfilm Lemon, in aanwezigheid van cast en crew en vele andere filmmakers, waaronder de voor acht Oscars genomineerde Barry Jenkins (Moonlight). De avond werd ingeleid door de openingsspeech van festivaldirecteur Bero Beyer. Check hier de openingsspeech.

Enkele hoogtepunten van vandaag:

Masterclass Béla Tarr

De invloedrijke hedendaagse filmmaker Béla Tarr reflecteert met journalist Jonathan Romney op zijn werk. Om 15:00 in de Doelen Van Cappellen Zaal.

Masterclass Barry Jenkins

In het kader van zijn laatste speelfilm Moonlight, vertelt filmmaker Barry Jenkins over zijn exploderende carrière en wat hem definieert als filmmaker. Om 16:00 in KINO 1.

Homeless Movies

Ode aan de familiefilm. Ooit gemaakt voor vertoning in huiselijke kring, als bouwstenen voor het familiegeheugen. Maar in deze selfie-tijden is het een verweesde traditie geworden. Zes beeldend kunstenaars blazen oude amateuropnames nieuw leven in. Te bekijken in zes cabines, verspreid over het Schouwburgplein. T/m za 4 feb van 11:00-20:30 in Schouwburgplein.

Première Tiger: Light Thereafter

De Hivos Tiger Competitie vormt het kloppend hart van het festival. Reden te meer om elke filmtitel uit dit bijzondere programma met een eigen, feestelijke premièredag te presenteren. Vandaag: Light Thereafter (Konstantin Bojanov, Bulgarije). Voor de jonge Pavel is schilderen een kwestie van overleven. Op zoek naar houvast bezoekt hij de kunstenaar die hij als zijn ‘spirituele vader’ beschouwt. Om 18:45 in Pathé 3, Schouwburgplein.

Check “hier”: de andere hoogtepunten.



Share |

Gerelateerde artikelen