Da Bounce Urban Film Festival 2017

8 september 2017, 18:22 | Jeroen

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) brengt in 2017 opnieuw 5 dagen lang een programma met films van zwarte filmmakers, met een overwegend zwarte cast en over onderwerpen die geworteld zijn in de Afro-Amerikaanse cultuur.

Het festival levert met een selectie van speelfilms, documentaires en korte films een bijdrage aan de vraag naar meer diversiteit binnen filmaanbod in de Nederlandse bioscopen.

DBUFF 2017 wordt gehouden van 1 – 5 november in Pathé Arena en het Bijlmer Parktheater in Amsterdam met op woensdag 1 november een feestelijke opening in Pathé Tuschinski.

Over DBUFF 2017

Het programma van de vierde editie zal bestaan uit een selectie van 25 Urban Films, een genre dat grotendeels voortkomt uit de Afro-Amerikaanse cultuur waarbij het gaat om films van zwarte makers met zwarte protagonisten. Het aanbod van DBUFF2017 is breed en er zullen zowel Hollywood kaskrakers als onafhankelijke arthouse films, documentaires en korte films te zien zijn. Binnen het programma ligt de focus op de verdiepende thema’s diversiteit, racisme, LGBQT en vrouwenemancipatie en zijn er naast filmvertoningen panels en debatten over deze onderwerpen. Daarnaast is er ruimte voor talentontwikkeling. Jonge filmmakers kunnen hun korte film inzenden om kans te maken op de DBUFF Talent Award.

In September wordt het festival gelanceerd en de eerste films uit het programma bekendgemaakt voorafgaand aan de vertoning van DETROIT van Kathryn Bigelow (Zero Dark Thirty, The Hurt Locker) over de door rassenverschillen gedreven ‘12th Street rellen’ in Detroit in de zomer van 1967.

KICK-OFF DBUFF 2017
Datum: vrijdag 15 september
Aanvang: 21.00 uur
Locatie: Pathé Arena, ArenA Boulevard 600, Amsterdam-ZuidoostShare |

Gerelateerde artikelen