Movies that Matter Festival

22 maart 2018, 19:50 | Jeroen

Het Movies that Matter Festival biedt in de internationale stad van Vrede en Recht in negen dagen zo’n zeventig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.

Het festival kent twee hoofdprogramma’s: Activist (voorheen A Matter of ACT) over mensenrechtenverdedigers, in samenwerking met Amnesty International, en het door het vfonds ondersteunde Camera Justitia, dat inzoomt op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Nieuw dit jaar is het competitieprogramma Dutch Movies Matter met Nederlandse speelfilms en documentaires die ogen openen voor mensenrechten.

Naast de filmcompetities kent het Movies that Matter Festival een aantal themaprogramma’s zoals On the Move over migratie, Second Sex over vrouwenrechten en specials als Weapon of Choice – de keuzefilms van een aantal prominente Nederlanders – en een door het publiek samengestelde selectie Chosen by YOU. Het festival presenteert bovendien een uitgebreid verdiepingsprogramma met masterclasses, inleidingen en Q&A’s.

Meer informatie en kaarten via de website.



Share |

Gerelateerde artikelen