La Belle Époque opent Film By the Sea

24 juli 2019, 09:39 | Jeroen

Op vrijdagavond 13 september wordt in CineCityXL Vlissingen de rode loper uitgerold voor de bezoekers van het Openingsgala van de 21ste editie van Film by the Sea met LA BELLE ÉPOQUE, na MR. & MRS. ADELMAN (2007) de tweede lange speelfilm van de Franse acteur en regisseur Nicolas Bedos, die tevens het scenario schreef. Hiermee wordt het startschot gegeven voor tien bruisende festivaldagen in Zeeland. Op het programma van Film by the Sea staan onder meer boekverfilmingen, Franstalige films, documentaires, ‘late night movies’ en het Storytel FilmBoekenbal.

OVER LA BELLE ÉPOQUE

Het leven van zestiger Victor (Daniel Auteuil) raakt ontregeld wanneer de succesvolle zakenman Antoine (Guillaume Canet) hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde Marianne (Fanny Ardant) voor het eerst ontmoette, veertig jaar geleden.

LA BELLE ÉPOQUE draait vanaf 2 januari in de bioscopen.

OVER FILM BY THE SEA

Film by the Sea is één van de belangrijkste culturele evenementen in Zeeland en het vierde filmfestival van Nederland. Van 13 tot en met 22 september 2019 beleeft het festival zijn 21ste editie en kan een breed publiek genieten van zo’n 100 films uit alle hoeken van de wereld. De ruggengraat van het festival wordt gevormd door boekverfilmingen, waarvan een selectie wordt beoordeeld door een Vakjury die de prijs voor de beste boekverfilming toekent. Daarnaast worden er prijzen uitgereikt door een Jongerenjury, een International Student Jury en een jury voor de beste Franstalige film.

Met meer dan 45.000 bezoeken in 2018 is Film by the Sea inmiddels een begrip tot ver buiten de provincie Zeeland. De komende editie is de eerste onder leiding van de nieuwe directeur Jan Doense. Hij nam het stokje over van Leo Hannewijk, die het festival mede oprichtte en het twintig jaar leidde. Het festival vindt plaats in het bioscoopcomplex CineCityXL te Vlissingen.



Share |

Gerelateerde artikelen