Trailer: The Kitchen

3 september 2019, 10:01 | Jeroen

New York City, 1978. De twintig blokken met pandjeswinkels, sexshops en louche barretjes tussen 8th Avenue en de Hudson rivier zijn eigendom van de Ierse maffia en staan beter bekend als Hell’s Kitchen. Niet de makkelijkste buurt om in te wonen, ook niet de veiligste. Voor Kathy (Melissa McCarthy), Ruby (Tiffany Haddish) en Claire (Elisabeth Moss), de echtgenotes van drie maffialeden in Hell’s Kitchen, staan er grote veranderingen op stapel. Als hun mannen door toedoen van de FBI in de gevangenis belanden, besluiten de dames het heft in eigen hand te nemen door de zaken zelf te gaan runnen en de concurrentie uit de weg te ruimen.

“The Kitchen”, van New Line Cinema en BRON Creative, is een rauwe film over vrouwen in de wereld van de georganiseerde misdaad, geschreven en geregisseerd door Andrea Berloff, de voor een Oscar® genomineerde scenariste van “Straight Outta Compton”.

Daarnaast zijn er rollen voor Domhnall Gleeson (“Star Wars: The Last Jedi”), James Badge Dale (“Only the Brave”), Brian d’Arcy James (“Spotlight”), Margo Martindale (de tv-serie “The Americans”), Oscar®winnaar Common (“Selma”, “Marshall”), Bill Camp (“Vice”); Jeremy Bobb (“Marshall”), E.J. Bonilla (tv-serie “The Long Road Home”), Wayne Duvall (“Prisoners”), Annabella Sciorra (tv-serie “Daredevil”) en Myk Watford (HBO’s “True Detective”).

Berloff’s scenario is gebaseerd op de door Ollie Masters en Ming Doyle gemaakte comics voor DC Vertigo. De film is geproduceerd door meervoudig Oscar®winnaar Michael de Luca, (“Captain Phillips”, “Moneyball”, “The Social Network”) en Marcus Viscidi (“Rampage”). Uitvoerend producenten zijn Richard Brener, Michael Disco, Dave Neustadter, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth, Elishia Holmes en Adam Schlagman.

Het creatieve team achter de schermen bestaat onder meer uit cameraregisseur Maryse Alberti (“Creed”), productiedesigner Shane Valentino (“Straight Outta Compto”’), de voor een Oscar® genomineerde editor Christopher Tellefsen (“Moneyball”, “A Quiet Place”) en kostuumdesigner Sarah Edwards (“Ocean’s 8”, Showtime’s “Billions”). De muziek werd gecomponeerd door Bryce Dessner.

De film is grotendeels gefilmd op locatie in de beroemde wijk Hell’s Kitchen in New York.

The Kitchen is vanaf 26 september 2019 te zien in de Nederlandse bioscoop.



Share |

Gerelateerde artikelen