Imagine Rewind: Nieuw Nederlands Peil 1

24 april 2020, 22:34 | Jeroen

Imagine Film Festival 2020 mag dan voorlopig zijn uitgesteld, toch valt er voor de genreliefhebber genoeg te genieten. Terwijl er gewerkt wordt aan een alternatief voor het festival zet Imagine de selectie van korte films uit 2019 online. Onder de titel Imagine Rewind presenteert Imagine elke twee weken een nieuwe reeks van korte films. Het programma bestaat uit totaal vijf programma’s, waarvan drie programma’s met internationale shorts en twee met Nederlandse korte films. Het publiek kan de films twee weken lang streamen op de website.

Op het geplande programma van 2020 moet nog even gewacht worden, omdat er nog gezocht wordt naar alternatieven voor het festival dit jaar. Wel biedt Imagine het nagenoeg volledige programma van korte films uit 2019 aan. De selectie die vanaf maandag 27 april online komt te staan is het Nederlandse shortsprogramma Nieuw Nederlands Peil 1.

Beeld: Madame le Chat.

Over Nieuw Nederlands Peil 1

In het programma NNP 1 wordt het beste van de Nederlandse fantastische korte films uit 2019 vertoond, wat resulteert in een divers aanbod van shorts. Zo verbiedt koning Wurm II alle dromen, kunst, cultuur en fantasie in de multimediale animatiefilm De Driesprong. Droogkomische cabaretier Henry van Loon schittert in de fraai vormgegeven, absurdistische mini-dramafilm Korte Kuitspier, die sinds de wereldpremière op het Imagine Film Festival ook in het buitenland veel succes heeft. In de animatie Madame Le Chat moeten twee spelende kinderen hun bal ophalen bij de enge buurvrouw in de straat. Een oude man schiet een jongetje te hulp door zijn gehersenspoelde vader te doden in IK GELOOF IN MONSTERS. Ook in Wild een heus familiedrama: wanneer een vrouw het irritante gedrag van haar man niet meer aankan en met de zoon vertrekt, komt de man in de problemen als hij twee jagers tegenkomt. Deze short was tevens winnaar van de Méliès d’Argent voor de beste Europese korte film.

Titels NNP 1

De driesprong – Sjeng Schupp, Michiel van Dijk (2018)
IK GELOOF IN MONSTERS – Nick Cremers (2018)
Korte Kuitspier – Victoria Warmerdam (2019)
Madame Le Chat – Jule Geleijns (2018)
Wild – Jan Verdijk (2019)

Het (voorlopige) programma Imagine Rewind ziet er als volgt uit:

13 – 26 april: Internationale Shorts: WTF??
27 april – 10 mei: Nieuw Nederlands Peil 1
11 – 24 mei: Internationale Shorts: Monsters
25 mei – 7 juni: Nieuw Nederlands Peil 2
8 – 22 juni: Internationale Shorts: Family Matters

Een overzicht van de programmering staat op de website van Imagine Film Festival

Over Imagine

Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij Imagine draait alles om de verbeelding, je mee laten voeren naar andere werelden of je anders laten kijken naar onze eigen wereld. Imagine gebruikt de kracht van de fantasie voor gedachte-experimenten over de toekomst van mens en maatschappij, vaak in het licht van technologische vernieuwingen of wetenschappelijke ontwikkelingen. Daarbij onderzoekt Imagine nieuwe vormen om fantastische verhalen te ervaren, zoals via virtual reality en fantastische games. Naast een scherpe focus op het heden en de toekomst van het fantastische, eren we ook de rijke historie ervan. We signaleren nieuw talent, presenteren nieuw werk van gevestigde makers en vertonen klassiekers en vergeten parels. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de fantastische film met maatschappelijke ontwikkelingen. Met zijn geschiedenis van 36 jaar en zijn uitgebreide netwerk fungeert Imagine als curator en gids voor zowel nieuwkomers als doorgewinterde genrefans.Share |

Gerelateerde artikelen