De Singles - Week 28

6 juli 2015, 18:57 | Jeroen

The Indien: Summer Night

Begin dit jaar verscheen de debuut EP Cologne van de soulvolle Haagse band The Indien. Single Done was het meest in het oor springende liedje dat de band veelvuldig op de nationale radio voorbij heeft doen komen. Ondertussen zijn we bijna een half jaar en enkele festivaloptredens verder en verschijnt er nieuw werk van de band rond frontvrouw Rianne Walther. Het is de bedoeling dat over enkele maanden een nieuwe EP (ook op vinyl!) verschijnt, waarvan Summer Night de eerste single is. Net als het al bekende werk van The Indien is het weer een ongelooflijk sfeervol liedje geworden. Niet in de laatste plaats vanwege de heerlijke stem van Walther en de lekkere gitaar van Casper Talsma. Summer Night is het perfecte liedje voor deze tijd van het jaar. De zomer is vorige week al begonnen; nu nog vast houden. Aan The Indien zal het niet liggen in ieder geval!

Cheatahs: Murasaki

Onlangs verscheen van het uit Londen afkomstige Cheatahs de EP Murasaki, de opvolger van de Sunne EP die eerder dit jaar verscheen en waarvan Controller de eerste single was. Murasaki is geïnspireerd op de oude novelle The Tale of Genji van de Japanse schrijver Murasaki Shikibu. Onlangs stond de band nog op Best Kept Secret festival en verder zijn er al wat liedjes van de EP live gepresenteerd. De eerste single is het gelijknamige Murasaki en deze laat weer het heerlijke shoegaze geluid horen dat we zo goed kennen van de band. Vorig jaar verscheen nog hun goed ontvangen debuutalbum Cheatahs, maar dat is geen reden om stil te zitten. Tot dusver staat de EP-teller dit jaar al op ‘2’ en we zijn pas halverwege!

Torres: Sprinter

Singer/songwriter Mackenzie Scott, beter bekend onder haar artiestennaam Torres, wordt in de Engelse pers wel eens de nieuwe PJ Harvey genoemd. Dan weet je een beetje in welke hoek je haar moet zoeken. Onlangs verscheen het tweede album Sprinter, de opvolger van haar ‘titelloze’ debuutalbum Torres. De titeltrack Sprinter is in navolging van onder andere de eerder uitgebrachte liedjes Strange Hellos en New Skin het volgende werk dat uitgebracht wordt. Inclusief een videoclip! Het is allemaal wat zwaarmoedig, maar dat maakt het niet minder mooi. Torres dus. Onthoud die naam!

Jacco Gardner: Another you

Begin mei verscheen Hypnophobia, de moeilijke tweede plaat van de Hoornse duizendpoot Jacco Gardner. Dat moeilijke bleek achteraf eigenlijk wel mee te vallen, want het is zeer waardige opvolger gebleken van zijn ijzersterke debuutalbum Cabinet of Curiosities. Eerder verscheen Find Yourself al op single en nu is het tijd voor de tweede singlerelease: Another You. Een videoclip is er nog niet, maar genieten van de track kan al wel. Wederom erg herkenbaar Gardner, dus kwaliteitsmuziek ten top. Genieten!

Beach House: Sparks

In 2006 verscheen van het uit Baltimore, Maryland afkomstige dream pop duo Beach House het gelijknamige debuutalbum Beach House. Vanaf dat moment verscheen er keurig om het jaar een plaat van de band: Devotion in 2008, Teen Dream in 2010 en Bloom in 2012. In 2014 bleef het stil, maar in de tussentijd heeft Beach House wel aan een nieuw album gewerkt: Depression Cherry verschijnt eind augustus en het eerste voorproefje is een feit: Sparks.



Share |

Gerelateerde artikelen