Video: RAKETKANON - Ricky

Muziek

Een volstrekt eigen en instant herkenbare enigmatische stijl die het midden houdt tussen experimentele synth rock en hypnotiserende avantgardistische noise. Ricky is tevens de eerste single van het nieuwe studio-album ‘RKTKN#3’ dat op 5 april uitkomt.

> Lees verder

Video: Fews - Paradiso

Muziek

De luide poppunkers van FEWS brengen op 1 maart hun tweede album ‘Into Red’ uit. Op 16 maart staan zij in de Vera, Groningen en op 17 maart staan ze in V11 in Rotterdam. We hebben hier alvast single ‘Paradiso’ voor je.

> Lees verder

Single: Dirty Sound Magnet - Social Media Boy

Muziek

Vandaag verschijnt de nieuwste single van het mystic-rock trio Dirty Sound Magnet, Social Media Boy. De composities, sound en de sfeer van de band vallen niet in een hokje te plaatsen. De muzikanten omschrijven het zelf als ‘mystic rock’.

> Lees verder

Video: Matt Simons - Amy's Song

Muziek

Samen met goede vriendin Amy Kuney schreef Matt Simons het nummer ‘Amy’s Song’, over hoe Amy door haar familie werd verstoten omdat ze verliefd werd op een vrouw. In de video wordt de boodschap van de single verteld door Amy en 40 leden van de LGBTQ+ gemeenschap.

> Lees verder

Video: Grim Tim - Why Do It At All

Muziek

Grim Tim lanceert op 2 november de nieuwe single & video clip Why Do It At All. De single is een voorproefje van het gelijknamige album dat op 16 november uit komt. Check hier bij ZUBB de video.

> Lees verder

Video: Inge van Calkar - River

Muziek

Inge van Calkar lanceert video van River afkomstig van het nieuwe album Reset. In het Groningse Vera volgt op zaterdag 29 september een releaseshow met in het voorprogramma Electric Company.

> Lees verder

Video: Town of Saints - Weeds

Muziek

Fins-Nederlandse folkband Town of Saints brengt nieuwe single Weeds uit, samen met video. ‘Weeds’ staat op aankomende album Celebrate, welke uitkomt op 5 oktober. Na release van het album volgt er een uitgebreide tour.

> Lees verder

Video: The Prodigy - Need Some1

Muziek

The Prodigy presenteert Need Some1, de opzwepende eerste single van hun aanstaande album No Tourists, vergezeld van een explosieve videoclip die door regisseur Paco Raterta in Manilla is geschoten. Need Some1 is een track die het best gedijt in extremen.

> Lees verder

Video: Fil Bo Riva - Time Is Your Gun

Muziek

Folk band Fil Bo Riva met frontman Filippo Bonamici bracht vorige week de single Time is your Gun uit en heeft en nu een video bij gemaakt. Op 4 oktober staat Fil Bo Riva in Cinetol, Amsterdam.

> Lees verder

Video: Blackbird - The One

Muziek

The One vertelt het verhaal over iemand die graag in z’n eentje de hele wereld wil ontdekken en afreist naar de meest inspirerende plekken, maar na een tijd toch beseft al die momenten het liefst te willen delen met die ene speciale persoon. Maar bestaat die perfecte liefde?

> Lees verder

Video: Maaike Ouboter - Voor jou

Muziek

Maaike Ouboter heeft een videoclip bij het nummer ‘Voor Jou’ uitgebracht. De videoclip is een korte speelfilm waarin je het verhaal volgt van een jonge vrouw en haar zoon. De clip is geregisseerd door SODA.

> Lees verder

Video: Hinds - The Club

Muziek

Het Spaanse kwartet Hinds hebben de video gedeeld van hun laatste nieuwe nummer The Club (première door BBC Radio 1’s Annie Mac als de Hottest Record In The World vorige week) van hun tweede album I Do not Run, uit 6 april op Lucky Number.

> Lees verder