Recensie: Oscar and the Wolf Heineken Music Hall

Muziek

Het vlammende Vlaamse Oscar and the Wolf omarmd het vuur letterlijk en figuurlijk. Een interessante melancholieke mix van indie R&B, pop waarbij de echte kracht ligt in de dynamische wendingen en het volle elektro geluid.

> Lees verder

Recensie: Thurston Moore Band in Tolhuistuin

Muziek

Herrezen Sonic Youth frontman Thurston Moore speelde voor oude en nieuwe fans. Deze avond in de Tolhuistuin was het perfecte moment om het publiek te trakteren op heftig gitaargeluid

> Lees verder

Recensie: Holy Holy in EKKO

Muziek

Het Australische Holy Holy uit Melbourne kweekt langzaam maar zeker een schare fans in Nederland. Een bijzondere indierock band met charme, melancholiek en drama in een helaas wat sfeerloze Ekko.

> Lees verder

Recensie: Emergence - Max Cooper in de Melkweg

Muziek

Donderdag 15 oktober nam Max Cooper de Melkweg tijdens het Amsterdam Dance Event mee op een audiovisuele trip. De sfeer in het begin is sereen. We horen zachte pianoklanken, er zit zeker een bepaalde spanning in.

> Lees verder

Recensie: Kensington in Amsterdamse Bostheater

Muziek

Uitverkocht zijn de twee akoestische concerten in het Amsterdamse Bos van de Hollandse rockers van Kensington. Het is dan ook lekker proppen geblazen vanavond bij de eerste van de twee.

> Lees verder

Recensie: Jett Rebel in Amsterdamse Bos

Muziek

Zondagavond was het zover: Jett Rebel gaat Live At Amsterdamse Bos. Het weer was perfect voor een zwoel avondje genieten van live muziek in een prachtige omgeving. Jett Rebel verzorgde een avondvullend programma.

> Lees verder

Recensie: London Calling vrijdagavond

Muziek

Tijdens het weekend van 24 en 25 april streek London Calling weer neer in de Paradiso. Het festival heeft zich al heel vaak bewezen als het gaat om de krenten uit de pap halen. Ons verslag van de vrijdag met o.a. Slaves, The Districts en Soak.

> Lees verder

Recensie: Superfood in Rotown

Muziek

Voor het schrijven van deze recensie over de band Superfood had ik mij nog zo voorgenomen om geen flauwe woordgrappen te maken over hun bandnaam, want de meeste lezers zullen daar zo happig op zijn. Helaas is dit niet gelukt.

> Lees verder

Recensie: Luke Winslow King in 't Paard

Muziek

Wat een optreden bij DWDD allemaal teweeg brengt was op zaterdag 31 januari goed te zien in ‘t Paard van Troje in Den Haag. Luke Winslow King trad op en de zaal was stijf uitverkocht.

> Lees verder

Recensie: Andy Burrows in 't Paard

Muziek

Dinsdag 27 januari stond Andy Burrows op het kleine podium van het Paard van Troje. Hij begroet de zaal met de tekst leuk om hier op woensdag te zijn! Oh, is het dinsdag? Het zet de toon voor een geweldige avond met goede muziek en veel grappen.

> Lees verder

Recensie: Ozark Henry in 't Paard

Muziek

Op het podium van het Paard van Troje stonden Piet Goddaer a.k.a. Ozark Henry, zangeres Laura Groeseneken en op drums & percussie Jan Haspeslagh. Zwarte, sobere kleding overheerst en er schijnen witte, spaarzame lichtbundels.

> Lees verder

Recensie: Ludovico Einaudi in TivoliVredenburg

Muziek

Het uitverkochte nieuwjaarstournee van componist en pianist Ludovico Einaudi samen met het Amsterdam Sinfonietta ging donderdagavond van start in TivoliVredenburg. Het concert droeg hij op aan de slachtoffers in Parijs.

> Lees verder