JustDiggit: graven voor een groenere wereld

2 augustus 2016, 17:24 | Jeroen

Al wat jaren geleden was bij de VPRO de documentaire Green Gold van John D. Liu te zien. Dit idee krijgt navolging in de vorm van het initiatief JustDiggit van de Naga Foundation. André Kuipers schept al op voor JustDiggit, maar ook Floortje Dessing en Desmond Tutu. Een initiatief dat wat ons betreft alle aandacht verdiend!

Justdiggit is een Nederlandse organisatie die zich inzet tegen klimaatverandering en erosie. Door op verschillende, strategische plekken grootschalige vergroeningsprojecten op te zetten, zorgt Justdiggit ervoor dat grondwater de bodem weer in kan en planten en bomen weer gaan groeien. Deze zorgen voor gewasverdamping wat nieuwe wolken met zich meebrengt. Deze wolken trekken verder het droge land in en zorgen voor gelijkmatige regenval en verkoeling. Door dit op grote schaal toe te passen gaat Justdiggit klimaatverandering tegen. Het wordt in deze korte animatie duidelijk en simpel uitgelegd:

Een paar jaar geleden was onderstaande inspirerende documentaire al te zien bij de VPRO. “It’s possible to rehabilitate large-scale damaged ecosystems,” verteld filmmaker John D. Liu. Hij laat zien hoe grote ecosysteem restoratie-projecten in China, Afrika, Zuid Amerika en het Midden Oosten nu al plaatsvinden, “highlighting the enormous benefits for people and planet of undertaking these efforts globally.”

Meer informatie en/of doneren:

Vind je op JustDiggit.org of klik door naar de optie om te doneren.Share |

Gerelateerde artikelen