Gevallen van alledaagse waanzin

23 februari 2012, 17:02 | Jeroen

Toneelgroep Maastricht speelt een surrealistische komedie over mensen die op zoek zijn naar liefde en daarbij uit wanhoop soms ongewone dingen doen. De titel ‘Gevallen van alledaagse waanzin’ lijkt een doodgewone voorstelling, een familievoorstelling, een soap waar geen einde aan lijkt te zijn verbonden. Echter is het verloop van dit verhaal intrigerend door zijn onvoorspelbare wendingen en onwaarschijnlijke gebeurtenissen.

Een van de personages (Peter), een 35 jarige vrijgezel probeert uit alle macht zijn ex-vriendinnetje terug te winnen die hem verlaten heeft omdat hij abnormaal zou zijn. Zijn beste maatje Mug probeert hem daarbij te helpen, want Mug is namelijk expert in gedumpt worden. Terwijl Peter grip op zijn leven probeert te krijgen, zie je de verschillende gezichten en karaktereigenschappen die Peter beheersen. Een zoektocht naar advies, liefde of juist alleen maar iemand die hem begrijpt.

De voorstelling is te zien van 1 maart t/m 27 april in de theaters in Nederland. Voor meer informatie kijk op toneelgroepmaastricht.nl.

Spel: Mieneke Bakker, Lore Dijkman, Isaäk Hofland, Bram Van Der Keelen, Aline Nuyens, Ruud van der Pluijm, Carolien Spoor, Hans Trentelman en Bram De Win. Muziek: Ruud van der Pluijm.



Share |

Gerelateerde artikelen