Here we live and now

18 oktober 2018, 17:52 | Jeroen

Den Haag danst! Met het afwisselende dansevent Here we live and now vieren Korzo en Nederlands Dans Theater het choreografietalent dat de stad Den Haag rijk is. Dit jaar zijn Amos Ben-Tal, Antonin Comestaz en Antonin Rioche, drie makers met een uiteenlopend ervaringsniveau, uitgenodigd om een nieuw werk te creëren.

De net afgestudeerde Haagse kunstenares Greta Desirée Facchinato presenteert haar prijswinnende performance installatie FOAM-The Listening Body in Club Korzo. Here we live and now gaat op 16 november in première en is tot en met 23 november te zien in Korzo. Check de website voor meer informatie.

Samenwerking Korzo & Nederlands Dans Theater

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar wordt een choreograaf gekozen die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. In 2019 is dat Jiří Pokorný. Daarnaast organiseren Korzo en NDT ook een aantal events waarvoor getalenteerde choreografen worden uitgenodigd korte voorstellingen te maken. Deze worden gebundeld gepresenteerd tijdens Here we live and now en Up & Coming Choreographers in het Korzo theater. Ter begeleiding van de overgang naar de grote zaal wordt eens in de twee jaar het project Shortcuts XL georganiseerd in het Zuiderstrandtheater te Den Haag.

Here we live and now 2018

Korzo theater, 20.00 uur
donderdag 15 november (try-out)
vrijdag 16 november (première)
zaterdag 17 en woensdag 21 t/m vrijdag 23 november
tickets €20,- (online €18,-)

FOAM-The Listening Body kan worden bezocht door één toeschouwer per keer en wordt een aantal malen uitgevoerd vanaf 19.30 uur, tijdens de pauze en na afloop van de voorstelling.

campagnebeeld: © Gerrit Schreurs, met dank aan HTM.



Share |

Gerelateerde artikelen