Première Significant Moments van het NDT 2

18 november 2018, 19:13 | Jeroen

Significant Moments ging donderdag in première in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Dit drieluik, met werken van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en gastchoreografen Alexander Ekman en Phillip Chbeeb, vormt een divers en energiek programma waarin de NDT 2 dansers het uiterste van zichzelf laten zien.

Over de voorstelling

Het eerste NDT 2-programma van dit seizoen stelt de jonge dansers op de proef en onderzoekt hun interpretatie van zowel bestaand als nieuw werk. NDT onthaalt oude vriend van het gezelschap Alexander Ekman, die samen met de jonge dansers werkt aan een nieuwe creatie. Ekman is een bevlogen maker van dynamische, energieke stukken waarin humor en groepswerk de boventoon voeren. Ook ziet u een wereldpremière van Phillip Chbeeb, een nieuw gezicht bij NDT. Deze jonge choreograaf staat bekend om zijn sterke connectie met hiphop. Om deze triptiek te voltooien, brengt NDT een belangrijk werk van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot terug op het toneel. Signing Off (2003), oorspronkelijk gecreëerd voor NDT 1, markeerde een keerpunt in de carrière van de makers en werd bekroond met de prestigieuze Benois de la Danse.

Te zien van 15 november t/m 20 december
Na de voorstellingen in Den Haag gaat NDT 2 op tournee door het hele land. Check de website voor tickets en meer informatie.
Beeld: Rahi Rezvani.



Share |

Gerelateerde artikelen