And the Emmy goes to

23 september 2013, 08:23 | Jeroen

In alle media las en zag ik dat de Emmy’s weleens net zo belangrijk konden worden als de Oscars. Er wordt gesteld dat de producties voor Televisie net zo, zo niet beter zijn als de producties voor het witte doek. Dan zou het niet alleen om het geld gaan wat er tegenwoordig in TV series wordt gestoken ten opzichte van voorheen, maar ook het feit dat je in een mini serie van pak em beet 36 uur, veel meer kan vertellen dan in een film van maximaal 3 uur.

Emmy Award voor Breaking Bad, Behind the Candelabra, The Voice

Ook series die alleen op internet te zien zijn maken hun opmars. De serie House Of Cards is voor 9 Emmy’s genomineerd. Met acteurs als Kevin Spacey en Robin Wright en een regisseur als David Fincher (o.a. Fight Club, Seven en The Social Network) is het geen wonder dat Netflix de wereld (ook Nederland) aan het veroveren is met films en series via het net.

Winnaar voor beste drama is dit jaar Breaking Bad. Beste Comedy Modern Family. Beste film Behind the Candelabra, waar wij ook enthousiast over waren. Beste reality/spelprogramma onze eigen John de Mol met The Voice). Beste Variety The Colbert Report, hier zijn we stiekem erg blij mee.

Beste acteur in een drama ging niet naar Spacey, maar naar Jeff Daniels voor The Newsroom. Een van mijn persoonlijke favoriete karakters Sheldon won beste acteur in een komedie, Jim Parsons voor Big Bang Theorie. Beste acteur in een film/miniserie is voor good old Michael Douglas voor Behind the Candelabra. Beste actrice in een drama Claire Danes voor Homeland (ga die serie toch maar kijken). Beste actrice in een komedie Julia Louis-Dreyfus voor Veep, das die van Seinfeld. Beste actrice in een miniserie/film Laura Linney voor The Big C: Hereafter. En dan noem ik als laatste Beste vrouwelijke bijrol in een drama Anna Gunn voor Breaking Bad. Want er zijn nog kasten vol Emmy’s weggegeven, maar net als bij de Oscars hebben we dan een lijst tot ver onder de fold en dat leest toch niemand. Ik hoop dat iedereen tevreden is over de verdeling van de beeldjes. Dat zou heel goed kunnen aangezien ze netjes onder alle genomineerde series verdeelt zijn dit jaar. Grote verliezer lijkt mij toch Downton Abbey te zijn. Voor de verliezers geldt iets dat bij de Oscars niet op gaat. Good luck next year.



Share |

Gerelateerde artikelen