Première Guys Night

15 december 2014, 19:24 | Jeroen

Guys Night, de eerste echte YouTube-film van Nederland, gaat op woensdag 24 december groots in première op het witte doek van EYE. Met de populaire YouTuber Bardo Ellens voor en achter de camera, en met zijn volgers op de regiestoel.

De feestelijke première van Guys Night is het slotstuk van de online MovieZone-serie Bardo’s Filmgebeuren, waarin het YouTube-fenomeen acht weken lang met professioneel en publiek advies zelf zijn eerste echte film ging maken.

Komische zombie-film

MovieZone heeft YouTube-fenomeen Bardo Ellens de kans gegeven om een professionele film te maken, waarbij hij zijn volgers uitnodigde om bij hem op de regiestoel te kruipen. Ook de titel van Bardo’s zombie-epos werd door het publiek geleverd: Guys Night. Op woensdag 24 december gaat de korte film die Bardo met zijn volgers en collega-YouTubers maakte in première in EYE, gevolgd door een Q&A met hoofdrolspelers en YouTube-helden Bardo Ellens, Thomas Smagge en Dylan Haegens. Guys Night verschijnt op 1 januari op de televisiezender Veronica na de films Scary Movie 3 en 4.

In de komische zombie-film Guys Night valt Bardo’s vriendenavond in het water wanneer de apocalyps zich aandient en hongerige zombies de buurt onveilig maken. Is er tussen alle horror nog ruimte voor romantiek, als Bardo net smoorverliefd blijkt te zijn op… de vriendin van zijn beste vriend?

Cast

De cast van Guys Night bestaat uit Lisa Smit (o.a. TBS en Dokter Deen, en op het LA Webseries Fest 2014 uitgeroepen tot Beste Actrice voor haar hoofdrol in de eerste MovieZone-serie Max & Billy’s Drill Machine Girl), YouTubers Thomas Smagge en Dylan Haegens en uiteraard Bardo Ellens, van wie recent ook het boek 1001 Smoesjes verscheen. Stand-up komiek Arie Koomen (o.a. De Lama’s) heeft een gastrol.

Over Bardo en Bardo’s Filmgebeuren

Met ruim 80 miljoen videoweergaven in vier jaar tijd is Bardo Ellens één van de bekendste YouTubers van Nederland. In Bardo’s Filmgebeuren, een serie van zes wekelijkse afleveringen, volgt de kijker Bardo bij het maken van zijn eerste grote korte film. Die film is nu bijna voltooid en werd door het publiek tot Guys Night gedoopt. Bardo’s Filmgebeuren en de trailer van Guys Night zijn op het YouTube-kanaal BanjoMovies te zien en ook, net als de bekroonde en voor een Digital Emmy genomineerde voorganger op www.serie.moviezone.nl, waar de kijker extra filminformatie krijgt.

Publiekspremière Guys Night, met meet & greet met Bardo Ellens & andere YouTubers, woensdag 24 december 10.30 uur in EYE, IJpromenade 1, Amsterdam, eyefilm.nl/bardo.



Share |

Gerelateerde artikelen