Programma Imagine Film Festival

16 maart 2017, 21:57 | Jeroen

Vandaag maakt het Imagine Film Festival met trots het volledige programma bekend.

Het festival, dat van 12 tot en met 22 april in EYE Amsterdam plaatsvindt, zet dit jaar kostuumontwerpster en Oscar-winnares Lindy Hemming in het zonnetje met een Career Achievement Award. Naast Hemming ontvangt Imagine meesterregisseur Dario Argento voor een avondvullend programma.

Kaartverkoop start dinsdag 21 maart via de website

Jury’s en Awards

Elk jaar reikt Imagine fantastische prijzen uit: de Black Tulip Award (Imagines eigen prijs voor de beste fantastische film, met onder meer actrice Bo Maerten (Wolf, Mannenharten 2) als jurylid), de Méliès d’argent (voor de beste Europese fantastische lange en korte film, waar onder meer actrice Terence Schreurs (Flikken Maastricht, Kristen) uitkomt voor de jury) en de MovieZone award, uitgereikt door de jongerenjury. De winnaars worden tijdens de slotavond op vrijdag 21 april bekend gemaakt. Het publiek kan ook dit jaar weer een stem uitbrengen voor de Silver Scream Award.

Over Imagine Film Festival

Imagine vindt jaarlijks plaats in EYE te Amsterdam. Elf dagen lang staat de verbeelding centraal en dompelen festivalbezoekers, filmmakers en professionals zich onder in nieuwe of onbekende werelden. Imagine toont een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Daarnaast is er ruimte voor klassiekers en onontdekte parels uit het verleden. Naast het filmprogramma zijn er workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen en tentoonstellingen. Voor makers en professionals organiseert Imagine het European Genre Forum, een trainingscyclus voor jonge Europese filmmakers. Daarnaast is er Imagine NL, een programma waarin het festival kennis én een podium biedt aan de Nederlandse (aankomende) filmmakers. Kaartverkoop voor het festival start a.s. dinsdag 21 maart via www.imaginefilmfestival.nl.

Imagine Film Festival
12 – 22 april 2017
EYE, Amsterdam
WebsiteShare |

Gerelateerde artikelen