ZUBBtipt: 2DOC Jolene

Film & TV

De documentaire Jolene is een niets verhullend portret van een vrouw met een leven dat drijft op chaos en adrenaline. BNNVARA zendt de film van regisseur Elza Jo van Reenen uit op maandag 23 april om 21.00 uur op NPO 2.

> Lees verder

IFFR: Hivos Tiger Award 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de acht films die zijn geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition: zeven wereldpremières en een internationale première, waaronder twee Nederlandse (co)producties.

> Lees verder

The Best of IDFA on tour

Film & TV

Een aantal van de films die tijdens IDFA 2017 een IDFA Award heeft gewonnen, gaat vanaf 20 januari tot en met 2 april op tour door Nederlandse filmhuizen. Het gaat om vier films die tot en met begin april in één programma te zien zijn.

> Lees verder

30e editie IDFA van start

Film & TV

Gister is in Koninklijk Theater Carré de 30e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) officieel geopend met Amal van Mohamed Siam. IDFA vindt plaats van 15 tot en met 26 november.

> Lees verder

Trailer: City of Ghosts

Film & TV

City of Ghosts volgt de campagne van de activisten van “Raqqa is Being Slaughtered Silently” die na de bezetting van hun thuisstad Raqqa in Syrië door de terroristen van IS samen kwamen om de gruweldaden bloot te leggen en te tonen aan de wereld.

> Lees verder

Kijktip: Kurt Cobain - Montage of Heck (3Doc)

Film & TV

Zaterdag 8 april om 21.55 uur zendt NPO 3 de 3Doc: Kurt Cobain: Montage of Heck uit. Het is een ruige tocht door het leven van de succesvolle zanger, gitarist, en liedjesschrijver van Nirvana, tot aan zijn tragische zelfmoord op zijn 27e.

> Lees verder

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Film & TV

Hare Majesteit Koningin Máxima reikte vrijdagmiddag de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 uit aan Heddy Honigmann. Ze krijgt de prijs vanwege haar grote staat van dienst als internationaal toonaangevend documentairemaker.

> Lees verder

Stranger in Paradise opent IDFA

Film & TV

De 29e editie van IDFA opent op 16 november met Stranger in Paradise van de Nederlandse regisseur Guido Hendrikx. Stranger in Paradise is een documentaire over de bestaande machtsverhoudingen tussen Europa en de vluchtelingen.

> Lees verder

Trailer: Oasis - Supersonic

Film & TV

De internationale trailer van Oasis: Supersonic staat nu online. Cherry Pickers brengt de documentaire van Mat Whitecross over de opkomst, glorietijd en ondergang van de band van de broers Liam & Noel Gallagher.

> Lees verder

Olympische Spelen in EYE

Film & TV

EYE vertoont op 21 augustus een door het IOC gerestaureerde, niet eerder vertoonde documentaire over de Olympische Spelen in Amsterdam (1928). Sporthistoricus Jurryt van de Vooren geeft live commentaar bij opnamen van onder meer bokser Bep van Klaveren en zwemlegende Johnny Weismuller (Tarzan).

> Lees verder

Oasis docu: Supersonic

Film & TV

Supersonic volgt de ongelofelijke reis van Oasis van 1991 als Noel Gallagher zich aansluit bij het bandje van zijn broer Liam tot het bittere einde van de supergroep uit Manchester in 2009.

> Lees verder

Tip: Het verlangen van Michael Dudok de Wit

Film & TV

2Doc: Het verlangen van Michael Dudok de Wit volgt de succesvolle Nederlandse animator en regisseur Dudok de Wit tijdens het maakproces van zijn eerste lange animatiefilm The Red Turtle.

> Lees verder