Trailer: City of Ghosts

Film & TV

City of Ghosts volgt de campagne van de activisten van “Raqqa is Being Slaughtered Silently” die na de bezetting van hun thuisstad Raqqa in Syrië door de terroristen van IS samen kwamen om de gruweldaden bloot te leggen en te tonen aan de wereld.

> Lees verder

Kijktip: Kurt Cobain - Montage of Heck (3Doc)

Film & TV

Zaterdag 8 april om 21.55 uur zendt NPO 3 de 3Doc: Kurt Cobain: Montage of Heck uit. Het is een ruige tocht door het leven van de succesvolle zanger, gitarist, en liedjesschrijver van Nirvana, tot aan zijn tragische zelfmoord op zijn 27e.

> Lees verder

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Film & TV

Hare Majesteit Koningin Máxima reikte vrijdagmiddag de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 uit aan Heddy Honigmann. Ze krijgt de prijs vanwege haar grote staat van dienst als internationaal toonaangevend documentairemaker.

> Lees verder

Stranger in Paradise opent IDFA

Film & TV

De 29e editie van IDFA opent op 16 november met Stranger in Paradise van de Nederlandse regisseur Guido Hendrikx. Stranger in Paradise is een documentaire over de bestaande machtsverhoudingen tussen Europa en de vluchtelingen.

> Lees verder

Trailer: Oasis - Supersonic

Film & TV

De internationale trailer van Oasis: Supersonic staat nu online. Cherry Pickers brengt de documentaire van Mat Whitecross over de opkomst, glorietijd en ondergang van de band van de broers Liam & Noel Gallagher.

> Lees verder

Olympische Spelen in EYE

Film & TV

EYE vertoont op 21 augustus een door het IOC gerestaureerde, niet eerder vertoonde documentaire over de Olympische Spelen in Amsterdam (1928). Sporthistoricus Jurryt van de Vooren geeft live commentaar bij opnamen van onder meer bokser Bep van Klaveren en zwemlegende Johnny Weismuller (Tarzan).

> Lees verder

Oasis docu: Supersonic

Film & TV

Supersonic volgt de ongelofelijke reis van Oasis van 1991 als Noel Gallagher zich aansluit bij het bandje van zijn broer Liam tot het bittere einde van de supergroep uit Manchester in 2009.

> Lees verder

Tip: Het verlangen van Michael Dudok de Wit

Film & TV

2Doc: Het verlangen van Michael Dudok de Wit volgt de succesvolle Nederlandse animator en regisseur Dudok de Wit tijdens het maakproces van zijn eerste lange animatiefilm The Red Turtle.

> Lees verder

Cinetoko #34 - Fighting for Peace

Film & TV

Op vrijdag 3 juni organiseert Motoko een extra Cinetoko filmavond in het Korzo Theater. Hierin presenteren Joost van der Valk en Mags Gavan hun laatste documentaire Fighting for Peace.

> Lees verder

Noam Chomsky's Requiem for the American Dream

Film & TV

De Amerikaanse linguïst, filosoof en activist Noam Chomsky vertelt in de documentaire Requiem for the American Dream hoe superrijkdom de American Dream te gronde heeft gericht. De film is eenmalig te zien in de Rode Hoed en daarna op Netflix.

> Lees verder

Oscar docu's in EYE

Film & TV

Op zondag 28 februari worden in Los Angeles de Oscars uitgereikt. Overdag presenteert IDFA in samenwerking met EYE in Amsterdam een doorlopend programma met drie Oscargenomineerde documentaires.

> Lees verder

David Bowie Is en Labyrinth in tien bioscopen

Film & TV

Naar aanleiding van het overlijden van David Bowie vertoont Pathé in tien bioscopen twee producties over en met de Britse zanger en acteur: maandag 25 januari de documentaire David Bowie Is en woensdag 27 januari de speelfilm Labyrinth.

> Lees verder