Amy Winehouse in Nederland

Film & TV

Het is alweer tien jaar geleden dat Amy Winehouse op 27-jarige leeftijd overlijdt. In 2004 interviewt regisseur Arjan Vlakveld haar als enige in Nederland op beeld. Hij heeft de banden altijd bewaard en het grootste deel van dit gesprek is nog nooit eerder vertoond.

> Lees verder

ZUBBtipt: What Drives Us

Film & TV

Sony Music organiseert donderdagavond 15 juli samen met Legacy of Music en De Melkweg een bijzonder event: de vertoning van de documentaire What Drives Us, voorafgegaan door een foto-expositie en een Q&A.

> Lees verder

Trailer: Radiograph of a Family

Film & TV

De film gaat over de dochter van een Iraanse familie, die met behulp van foto’s en video’s probeert het ongelukkige huwelijk van haar ouders te reconstrueren. Radiograph of a Family is de winnaar van de IDFA competitie 2021.

> Lees verder

Trailer: Hitsville - The Making of Motown

Film & TV

The Jackson Five, Stevie Wonder, Diana Ross & The Supremes en Marvin Gaye, wie kent deze muziekgrootheden niet? M&N Media Group brengt op 6 september éénmalig de muziek-documentaire Hitsville: The Making of Motown.

> Lees verder

Trailer: The Painter and the Thief

Film & TV

De diefstal van twee schilderijen is het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Aan de hand van camerabeelden spoort een gedupeerde kunstenaar de drugsverslaafde dief van haar werk op en confronteert hem in de rechtbank.

> Lees verder

Recensie: Helmut Newton - The Bad and the Beautiful

Film & TV

Een prachtige documentaire. Niet simpel het leven van de man en zijn werk als fotograaf chronologisch omschreven. De makers hebben een verhaal te vertellen over de man en zijn werk. Over de mensen in zijn leven.

> Lees verder

Trailer: The Dissident

Film & TV

The Dissident, van Oscar-winnend regisseur Bryan Fogel, is een documentaire-thriller die het labyrint van bedrog blootlegt achter de moord op de Washington Post-journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade in Istanbul.

> Lees verder

Winactie: Helmut Newton - The Bad and the Beautiful

Film & TV

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.

> Lees verder

Oliver Sacks: His Own Life

Film & TV

Een aangrijpend en bijzonder fascinerend portret van en over de Britse neuroloog Oliver Sacks die vooral bekend werd door zijn boeken, waarin hij op toegankelijke en ook wel humoristische wijze over zijn patiënten en ervaringen in het neurologisch vakgebied schreef.

> Lees verder

Docu: Martin Luther King vs. The FBI

Film & TV

Martin Luther King vs. The FBI is de eerste film die op basis van nieuw ontdekte en vrijgegeven documenten de omvang onthult van de verregaande intimidatie van Martin Luther King, Jr. door de FBI.

> Lees verder

Winactie: Capital in the 21st Century

Film & TV

In de documentaire Capital of the 21st Century analyseert Thomas Piketty een groot aantal gegevens uit de laatste twee eeuwen om een oplossing te vinden voor de ongelijkheid van welvaart en economische groei.

> Lees verder

Trailer: White Riot

Film & TV

Opwindende, verbijsterende en bijzonder inspirerende film over hoe eind jaren ‘70 een groepje muziekliefhebbers samen met The Clash en andere top-punkbands de grootste antiracismebeweging van Groot-Brittannië creëren.

> Lees verder